- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Απάντηση της Δυνατής Καρδίτσας στην Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών

Ειλικρινά είναι θλιβερό για μια δημοτική παράταξη να φτάνει το δημόσιο διάλογο στο όριο του ευτελισμού. Η δημοτική παράταξη του κ. Ντελή, πρώην (ή νυν;)  παράταξη Αλεξάκου,  ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στην γκάφα ολκής που διέπραξε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, επαναφέρει ένα θέμα που συζητήθηκε αναλυτικά και δόθηκαν επαρκέστατες εξηγήσεις.

Όμως ας δούμε τα γεγονότα. Η κατ’ επίφαση, όπως φαίνεται,  δημοτική παράταξη Ντελή στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 29 Οκτωβρίου ξέχασε να προτείνει, όπως είχε δικαίωμα και υποχρέωση, εκπροσώπους της για την ανάδειξη νέων οργάνων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Θεσσαλίας. Το αποτέλεσμα ήταν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προεδρείου που προσπάθησε να βρει νομική φόρμουλα, να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία και πλέον να μην μπορεί να εκπροσωπηθεί στην ΠΕΔ. Η είδηση μάλιστα έγινε θέμα στα ΜΜΕ όχι μόνο της Καρδίτσας αλλά και όλης της Θεσσαλίας.

Μετά από αυτό δεν ήταν λίγοι οι δημότες που αναρωτήθηκαν αν είναι δυνατόν αυτή η δημοτική ομάδα, που διακρίνεται από τέτοια προχειρότητα, να διοίκησε το Δήμο.

Ως αντίδραση απέναντι στο παραπάνω πανελλαδικό “κατόρθωμα”, καθώς αμφιβάλουμε αν υπάρχει άλλο αντίστοιχο παράδειγμα, η μείζονα μειοψηφία επανέρχεται στο θέμα της αμοιβής του προέδρου της ΔΕΥΑΚ. Ωστόσο το ίδιο θέμα το έθεσαν επίσημα στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο και πήραν σαφείς και επαρκείς απαντήσεις, τόσο από το Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο  όσο και από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Καρδίτσα» κ. Κων/νο Παπαλό.  Την επάρκεια των απαντήσεων μπορεί να διαπιστώσει κάθε καλόπιστος κριτής παρακολουθώντας το σχετικό video της συνεδρίασης (https://www.youtube.com/watch?v=U0MVXFGy6BA [1]). Μάλιστα το θέμα καλύφθηκε επαρκώς και από τα τοπικά ΜΜΕ. Γιατί άραγε η πρώην παράταξη Αλεξάκου, νυν παράταξη Ντελή, επανέρχεται; Όπως προαναφέραμε θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα καλύψει την ανεπάρκεια της και άλλη μια αρνητική πρωτιά που κατέγραψε.

Εξάλλου η παράταξη Αλεξάκου είναι συνηθισμένη στις αρνητικές πρωτιές. Θα θυμίσουμε ότι ήταν  ο μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος ανά την Ελλάδα, αλλά και στην νεώτερη αυτοδιοικητική ιστορία της Καρδίτσας, που στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, κατέγραψε τόσο χαμηλά ποσοστά στην κρίση του εκλογικού σώματος, γεγονός που συνιστά  καθολική αποδοκιμασία της πολιτικής καθώς και της εν γένη συμπεριφοράς του, στο Δήμο.

Όπως είναι ο μοναδικός, εν ενεργεία Δήμαρχος, που παραιτήθηκε προκαταβολικά πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντα του ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, προφασιζόμενος ευτελείς λόγους, αν και όλοι γνωρίζουν την πραγματική αιτία της παραίτησης του.  Το λογικό θα ήταν ο κ. Αλεξάκος, σεβόμενος την απόφαση των δημοτών, να μείνει στη μειοψηφία προσφέροντας τις καλές του υπηρεσίες, τουλάχιστον ως το Δεκέμβριο, προκειμένου να βοηθήσει στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και του προγράμματος εκτελεστέων έργων του έτους 2019, γιατί ο ίδιος τα εισηγήθηκε και – ως παράταξη – τα ψήφισε.

Όπως επίσης η παράταξη Αλεξάκου, με δική του υπαιτιότητα, κατέγραψε μια ακόμη αρνητική πρωτιά, αφού διασπάστηκε αμέσως μετά την παραίτηση του, με την αποχώρηση των τριών πρώην αντιδημάρχων του, ηλικιακά νεαρότερων και φερέλπιδων νυν δημοτικών συμβούλων. Οι τελευταίοι αντιλαμβανόμενοι προφανώς την βαθύτερη αιτία της πράξής του διείδαν ταυτόχρονα την βούλησή του να χειραγωγήσει (προσωρινά αλλά και μελλοντικά) τις εξελίξεις, σε ότι αφορά την ανάδειξη νέου επικεφαλής.

Δεν νομίζουμε ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε άλλο με τον τέως Δήμαρχο, ο οποίος μπροστά στην αγωνία του να αποδείξει ότι οι δημότες έκαναν λάθος και όχι ο ίδιος με την πολιτική και τις συμπεριφορές του, επιχειρεί να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, χρησιμοποιώντας την παράταξή του και τους συμβούλους που τον εμπιστεύτηκαν, αλλά ακόμη και μέλη της οικογένειας του που θέλοντας να τον υπερασπιστούν, προσβάλουν όλους τους Καρδιτσιώτες.

Δυστυχώς για αυτόν έχει ήδη γραφεί στις αρνητικές σελίδες της τοπικής αυτοδιοικητικής ιστορίας. Του συνιστούμε ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Εξάλλου όπως λέει και μια παροιμία: «Η νίκη δείχνει πόσο ικανός είσαι. Η ήττα δείχνει τι αξίζεις».