- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Απάντηση της ΕΛΜΕΚ στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Η ΕΛΜΕΚ, μετά από το κείμενο- απάντηση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έχει κάθε λόγο να εκπλήσσεται από την «άγνοια» της, αναφορικά με το ρόλο των Πρωτοβάθμιων Σωματείων τα οποία νομοτελειακά υποχρεούνται να επιδεικνύουν τα δέοντα αντανακλαστικά, όταν βάλλονται τα συμφέροντα των εργαζομένων από τις αυθαιρεσίες της εκάστοτε Διοίκησης και των διορισμένων εκπροσώπων της.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια με την απάντησή της προς την ΕΛΜΕΚ προσπαθεί να θολώσει το τοπίο, να αποκρύψει την αλήθεια χρησιμοποιώντας νομικίστικη ορολογία (περί εξωτερικής-εσωτερικής νομιμότητας) επί της ουσίας μη απαντώντας στα ερωτήματα που ετέθηκαν από την ΕΛΜΕΚ.

Όσον αφορά την περιγραφείσα εικόνα του συναδέλφου που «απολαμβάνει» τη διάθεσή του στα ΙΕΚ, υπενθυμίζουμε ότι η ενεργοποίηση της ΕΛΜΕΚ προέκυψε από δική του ένσταση και προσφυγή του στο Σωματείο και όχι αυτοκλήτως. Εκτός και αν η Περιφερειακή Διευθύντρια οραματίζεται ένα «σύγχρονο» σχολείο υποτακτικών συναδέλφων που υπό τη σκιά του φόβου θα σκύβουν το κεφάλι σε οποιαδήποτε απόφαση της Διοίκησης.

Καλούμε την Περιφερειακή Διευθύντρια να αντιληφθεί ότι ο ρόλος του Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου είναι η ανιδιοτελής προάσπιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, όταν πλήττονται από μια ανάλγητη εκπαιδευτική πολιτική.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ