- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αποκαθίστανται οι φθορές σε Σαρανταπόρου -Τρικάλων – Βασιαρδάνη

Τις φθορές που παρουσιάζουν σημεία του οδοστρώματος σημαντικών οδών της πόλης όπως οι οδοί Σαρανταπόρου, Τρικάλων και Βασιαρδάνη πρόκειται να αποκαταστήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο του έργου   “Αποκατάσταση οδικού δικτύου και αντιμετώπιση επικινδυνοτήτων λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων” που ξεκινάει άμεσα.

Τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 500.000€ υπέγραψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Κων/νου Ξυλομένου.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν σε όλο το μήκος της οδού Σαρανταπόρου, στο τμήμα της οδού Βασιαρδάνη μεταξύ Πλαστήρα και Βάλβη και στο τμήμα της οδού Τρικάλων  μεταξύ Φαναρίου και Ταλιαδούρου.

Στο πλαίσιο του έργου αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους εντός της πόλης που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, ενώ ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν και σε δρόμους στις επεκτάσεις της πόλης, στους οποίους είτε δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση μέχρι στιγμής, είτε είναι κατασκευασμένοι έως το 3Α.

Οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 12 μήνες.