- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αποκαλυπτήρια μνημείων πεσόντων σε Καταφύγι – Αμάραντο – Καστανιά

  Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι παρευρισκόμενοι στα αποκαλυπτήρια των μνημείων στα Τ. Δ. Καταφυγίου, Αμαράντου και Καστανιάς του Δήμου Ιτάμου.

          Η Δημοτική Αρχή Ιτάμου, εξεπλήρωσε μια ιερή υποχρέωση με την ανέγερση περικαλλών μνημείων σε πέντε Τοπικά Διαμερίσματα όπου αναγράφονται όλοι οι νεκροί κάθε χωριού σε όλες τις πολεμικές αναμετρήσεις.

          Στο Καταφύγι ο κ. Νίκος Πολύζος, παρουσίασε το μετάλιο ανδρείας του παππού του από τον Α΄ βαλκανικό πόλεμο με υπογραφές του Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου και του διαδόχου Κων/νου.

          Στον Αμάραντο ο ε.α. Στρατηγός της ΕΛ.ΛΑΣ κος Θωμάς Καπνογιάννης του οποίου ο πατέρας υπήρξε θύμα του Εμφυλίου Πολέμου, απηύθυνε χαιρετισμό, μνημείο συμφιλίωσης και ομοψυχίας του Ελληνικού λαού.

          Στην Καστανιά παραβρέθηκαν πάρα πολλοί συγγενείς πεσόντων και στην στήλη αναγράφεται και το όνομα του αγνοούμενου στρατιώτη Αθανασόπουλου Δημήτρη από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

          Χαιρετισμούς στα αποκαλυπτήρια απηύθυναν οι πρόεδροι των Τ. Διαμερισμάτων και ο Δήμαρχος Ιτάμου Βασίλης Τσαντήλας. Όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν τον Εθνικό ύμνο στο τέλος κάθε τελετής.