- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας

Συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,7εκατ. ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα αφορούν την «Αποκατασταση ζημιων οδικου δικτυου αρμοδιοτητας περιφερειακης ενοτητας καρδιτσας λογω εντονων καιρικων φαινομενων του Ιανουαριου 2018» προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ και «Αποκατασταση ζημιων στο οδικο δικτυο αρμοδιοτητας Π.Ε. Καρδιτσας εντος οριων Δημου Σοφαδων» προϋπολογισμού 1.246.516 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής:

«Τα έργα λένε την αλήθεια. Εμείς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρόλη τη μείωση χρηματοδότησης  και το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα της δημοπράτησης των έργων, εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και αποτελεσματικότητα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Μέσω των έργων που υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε βελτιώνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Συνεχίζουμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθούν τα έργα προς όφελος των πολιτών. ».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΩΝ

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του εθνικού, επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου περιοχών Δήμων Καρδίτσας , Λίμνης Πλαστήρα , Σοφάδων & Μουζακίου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Περιφέρειας Θεσσαλίας οι οποίες προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018.

Για την αποκατάσταση των  ζημιών προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης που είναι οι εξής:

 

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Καρδίτσας εντός ορίων Δήμου Σοφάδων καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί.

Οι εργασίες που προβλέπονται θα γίνουν στους παρακάτω οδικούς άξονες:

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι οι εξής: