- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Απολογισμός για τα σεμινάρια του 32ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Μεριμνώντας για την υλοποίηση εκδηλώσεων παράλληλων με τις θεατρικές βραδιές, το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας ( που πραγματοποιήθηκε από 4 έως 13 Μαρτίου) διοργάνωσε τα εξής σεμινάρια :

Οι φετινοί καλεσμένοι του Φεστιβάλ Θεάτρου είναι επαγγελματίες στην πρώτη γραμμή της καλλιτεχνικής δημιουργίας : ο κ. Χατζάκης διηύθυνε πρόσφατα τους δύο μεγαλύτερους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας, η κα Χατούπη έχει δική της δραματική σχολή, ο κ. Μόρτζος είναι ιδιοκτήτης θεάτρου, ο κ. Βιντιάδης κάνει πολιτιστικό ρεπορτάζ στον αθηναϊκό τύπο.

Η κατεύθυνση που ακολουθεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων είναι να συναντιούνται οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ ειδικά με τους μαθητές της Καρδίτσας, ώστε οι έφηβοι να συνεργαστούν, να συμμετάσχουν και να συνομιλήσουν για τη μεγάλη τέχνη του θεάτρου.

Είναι κέρδος για τους Καρδιτσιώτες που οι θεατράνθρωποι αυτοί μεταδίδουν την εμπειρία τους, και έτσι το ντόπιο κοινό χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο ώριμο και υποψιασμένο στα πολιτιστικά πράγματα, όπως ταιριάζει σε μια πόλη με δεκαήμερο Φεστιβάλ πολιτισμού. Αντίστροφα, το εφηβικό και ενήλικο κοινό της Καρδίτσας έκανε και φέτος θετική εντύπωση στους επιμορφωτές-καλλιτέχνες.

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας τους ευχαριστεί θερμά και ευχαριστεί επίσης για την πολύτιμη συνεργασία τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, καθώς και το Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, που μετέφερε και φέτος δωρεάν τους μαθητές στον τόπο των σεμιναρίων.