- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Απολογισμός προέδρου για τα δύο χρόνια θητείας στη Διοίκηση του ΤΕΕ

Τον απολογισμό του για τα δύο χρόνια στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο Νίκος Παπαγεωργίου, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι από την αρχή της θητείας του η διοίκηση είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, αφενός λόγω της κρίσης που μαστίζει το επάγγελμα του μηχανικού, αφετέρου λόγω των αλλεπάλληλων αλλαγών στην νομοθεσία.

Από την αρχή της θητείας του, το Τεχνικό Επιμελητήριο αναδιοργανώθηκε και ενίσχυσε τον επιστημονικό του ρόλο ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, έγινε περισσότερο χρήσιμο στους μηχανικούς, μέσα από την παροχή περισσότερων υπηρεσιών και ωφέλιμο για την Πολιτεία, μέσα από την προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται για την επανεκκίνηση  της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου προχώρησε σε σειρά προτάσεων καθώς, όπως ανέφερε, οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας συνολικά. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των αναγκαίων έργων και μεταρρυθμίσεων που συμβάλλουν στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, στη θωράκιση της τοπικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς που σχετίζονται με τους μηχανικούς. Επίσης,  ανέλυσε τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου που συντελούν στην προσέλκυση επενδύσεων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, μηχανικών και δημοσίων υπηρεσιών.

 

Συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ παρουσίασε δέσμη προτάσεων προκειμένου η Θεσσαλία να συνεχίσει την αναπτυξιακή δυναμική και να επιλυθούν προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών. Συνοπτικά, οι προτάσεις που ανέλυσε έχουν ως εξής:

 

Αναπτυξιακές Προτάσεις

 

Επίκαιρες προτάσεις και πολιτικές άμεσης εφαρμογής

 

2017-2019 δυο χρονια θητειας: ενίσχυση του ρόλου και του έργου του ΤΕΕ

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, την περίοδο από τις αρχές του 2017 που ανέλαβε τα καθήκοντά του μέχρι σήμερα, που κλείνουν δύο χρόνια, το Τεχνικό Επιμελητήριο προχώρησε σε σειρά νέων δράσεων, που το αναδεικνύουν  ως πολύτιμο βοηθό στο επιστημονικό έργο και το επάγγελμα του μηχανικού αλλά και ως χρήσιμο και απαραίτητο αρωγό της Πολιτείας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας:

 

Νέες υπηρεσίες και διευκολύνσεις για τους μηχανικούς

 Νέα ιστοσελίδα του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ, με επίκεντρο την ενημέρωση και τις υπηρεσίες προς τους μηχανικούς

 

Διεκδικήσεις για τους μηχανικούς

 Διεκδίκηση και επίτευξη λειτουργίας γραφείου του ΤΜΕΔΕ στο Τμήμα και έναρξη λειτουργίας του, εντός των εγκαταστάσεων του ΤΕΕ .

 

Επιστημονικό έργο του ΤΕΕ

 

 

Άλλες δράσεις – Συνεργασίες με  φορείς

 

Διεθνείς δραστηριότητες –Εξωστρέφεια

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τμήματος, εγκρίθηκε πρόταση που υποβάλλαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και αναλάβαμε ως συντονιστές-εταίροι ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 792.966,30 €

Ως συντονιστές στο ευρωπαϊκό έργο «Ενσωμάτωση υπηκόων τρίτων – χωρών στον κατασκευαστικό τομέα-In2C» έχουμε συνεργασία με τους παρακάτω οργανισμούς:

·         European Commission – DG migration and home affairs

·         Fundacion laboral de la construccion (Ισπανία)

·         Documenta (Ισπανία)

·         Folkuniversitetet (Σουηδία)

·         Sverige Stroj AB (Σουηδία)

·         M.M.C management center limited (Κύπρος)

·         Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Κύπρος)

·         Δήμος Λαρισαίων

·         ΚΕΚ Δημητρα

·         Συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο για την εργασία EURES

·         Συνεργασία με την Φλαμανδική Υπηρεσία Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης VDAB