- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Από την Καρδίτσα δυο από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 [1]έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που αποτελείται από 142 μέλη.

Την περιφέρεια της Καρδίτσας θα εκπροσωπήσουν δυο συντοπίτες μας, η Στέλλα Κορομπίλια, Δημοτική Υπάλληλος και ο Αλέξανδρος Κλημόπουλος, Μηχανικός Η/Υ

Δύο μήνες μετά την ψήφιση του Καταστατικού από τα μέλη πανελλαδικά, αλλά και ολόκληρο το DiEM25, το πανευρωπαϊκό κίνημα του οποίου το ΜέΡΑ25 είναι μέρος, η συμμετοχική διαδικασία συγκρότησης των οργάνων του κόμματος μπήκε σε άμεση εφαρμογή.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία και ελεύθερη συμμετοχή όλων των μελών η οποία χαρακτηρίζεται από τρία βασικά σημεία:

Πανελλαδική Κάλυψη:  «Κάλπες» σε όλη την επικράτεια ούτως ώστε η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής να περιλαμβάνει αντιπροσώπους από κάθε γωνιά της ΧΩΡΑΣ.

Ευρεία Κοινωνική και Επαγγελματική Εκπροσώπηση: Στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 εκπροσωπούνται όχι μόνο όλες οι γωνιές της Ελλάδας αλλά και όλα τα κοινωνικά στρώματα και οι επαγγελματικές κατηγορίες.

Πραγματική Δημοκρατία: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα όπου κληρωτοί, από όλα τα μέλη, εκπροσωπούνται κατά τουλάχιστον 10% στην Κεντρική Επιτροπή, έτσι ώστε ποτέ να μην ριζώσουν  μηχανισμοί.