- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Απ. Ταξιάρχης: Αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε πως η σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνδύασε τον παγετό, την έντονη χιονόπτωση αλλά και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ολικού παγετού που έφτασαν μέχρι και -17oC ανάγκασε όλους τους Δήμους του νομού μας να κλείσουν για αρκετές ημέρες τα σχολεία καθώς το άνοιγμά τους θα δημιουργούσε προβλήματα ασφάλειας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Να σημειωθεί επίσης ότι την ίδια στιγμή η πόλη της Καρδίτσας, άλλες μεγάλες πόλεις και τα χωριά αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα από το μεγάλο ύψος του χιονιού που έπεσε και από τον παγετό.

Οι συνθήκες αυτές που διαμορφώθηκαν (κάτι ανάλογο είχαμε να δούμε από το 2001) προξένησαν πολλές βλάβες σε συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης και συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην ταλαιπωρία των πολιτών καθώς και η μετακίνηση γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Πρέπει να πω πως όλες αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυταπάρνηση με θάρρος και με συνέπεια στα καθήκοντα τους, όλο το 24ωρο έδωσαν μάχες για τους συμπολίτες μας για να τους βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στον αποχιονισμό και στην αποκατάσταση των ζημιών επιτέλεσαν το καθήκον τους με επάρκεια και επαγγελματισμό, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, χωρίς ωράριο και σε διαρκή επιφυλακή, και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Η προσπάθεια που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καρδίτσας μαζί με τους ιδιώτες που προσέλαβε ο Δήμος ήταν πολύ μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρα από την πόλη της Καρδίτσας ο Καλλικρατικός Δήμος αποτελείτε από πολλά χωριά καθώς η έκτασή του εκτείνεται από το Μακρυχώρι μέχρι την Νεράϊδα Ευρυτανίας!!!

Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες πως από το 2010 που άρχισαν να εφαρμόζονται οι μνημονιακές πολιτικές μέχρι και σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων στους Δήμους έχει μειωθεί σημαντικά καθώς οι προσλήψεις απαγορεύονται, το μέγεθος των Δήμων έχει αυξηθεί σημαντικά με συνέπεια πολλοί λιγότεροι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, τις περισσότερες φορές  χωρίς τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό διακινδυνεύοντας ακόμα και την ιδία τους την ζωή γιατί έτσι έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια να είναι στην διάθεση των πολιτών.

Η καλοπροαίρετη κριτική που μπορεί να ασκηθεί σε όλους μας είναι καλοδεχούμενη δεν μας πειράζει, όμως αρκετά ΜΜΕ και διάφορα SITE δεν είπαν ούτε μια κουβέντα για την αυταπάρνηση των συγκεκριμένων συναδέλφων, το παράδειγμα της αλατιέρας στο Δήμο Καρδίτσας είναι χαρακτηριστικό.

Τέλος οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις να εκτελούν τα καθήκοντά τους προς τους πολίτες γιατί μας ενδιαφέρει η δική τους αναγνώριση και γιατί τελικά από τους συμπολίτες μας κρινόμαστε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ..!!!
Με εκτίμηση

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ