- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αργιθέα! Έστειλες; – Μια διαφορετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Ο Δήμος Αργιθέας προγραμματίζει να αναβαθμίσει και να εμπλουτίσει την ηλεκτρονική του ιστοσελίδα και να ετοιμάσει έναν έντυπο ενημερωτικό οδηγό της περιοχής πλήρως επικαιροποιημένο.

Στο πλαίσιο αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως κατά την παρούσα περίοδο όλοι μένουμε σπίτι, σκεφτήκαμε πως είναι ιδανική συγκυρία, μεταξύ άλλων, να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας διαφορετικά και δημιουργικά…

Ως εκ τούτου, απευθυνόμαστε σε όλους σας, μόνιμους, απόδημους, νέους και ζητάμε τη συνδρομή σας, μιας και οι περισσότεροι Αργιθεάτες, αλλά και πολλοί φίλοι της Αργιθέας, διαθέτουν εξαιρετικό φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.  Όποιος επιθυμεί μπορεί να μας προωθήσει υλικό σχετικό:

Α) με τα χωριά, τους οικισμούς, την τοπική αρχιτεκτονική, τα πετρογέφυρα, τα σχολεία ,τους νερόμυλους ,τα παλιά κτίσματα, τα παλαιότερα μονοπάτια,

Β) τα θρησκευτικά μνημεία (μοναστήρια, εκκλησίες, ξωκλήσια),

Γ) την Ιστορία ,τη λαογραφία, τις παραδόσεις, τα τοπόσημα, τα ιστορικά σημεία αναφοράς,

Δ) το φυσικό περιβάλλον, τα ποτάμια, τις βουνοκορυφές, τη χλωρίδα, την πανίδα, τις ιδιαιτέρες διαδρομές,

Ε) τις προσωπικότητες (διατελέσαντες αιρετοί, παλαιοί Πρόεδροι των Κοινοτήτων, πολιτικοί, αθλητές, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, καλλιτέχνες, ευεργέτες κ.ά…)

και γενικότερα με οτιδήποτε παρουσιάζει ενδιαφέρον και σχετίζεται με την περιοχή μας.

Στόχος είναι να προκύψει μία εμπεριστατωμένη και όσο το δυνατόν πληρέστερη δουλειά, η οποία θα πηγάζει από μία πραγματικά συμμετοχική και πρωτόγνωρη διαδικασία.

Έχουμε τη γνώμη πως, με την ενεργοποίηση του πλούσιου έμψυχου δυναμικού που διαθέτει η Αργιθέα, τη συμμετοχή και τη βοήθεια της Π.Ο.Α.Σ. και των Συλλόγων, αλλά και τη συμβολή του καθενός ξεχωριστά, θα καταφέρουμε να αναδείξουμε τον πολιτιστικό πλούτο, την ιδιαίτερη φύση, την ιστορία, την παράδοση και τους ανθρώπους της.

Για την καλύτερη οργάνωση της όλης προσπάθειας και για να μην προκύψει επικάλυψη πληροφοριών, χρήσιμο είναι, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει, να επικοινωνεί πρώτα με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Γραμμένο (6972813940 & kgrammenos61@gmail.com [1]), ο οποίος θα αναλάβει το συντονισμό από πλευράς Διοίκησης.

Από σήμερα Πέμπτη, 2/4/2020 έως και την Πέμπτη 23/4/2020, μπορείτε να στέλνετε υλικό και να συμμετέχετε με μήνυμα στα social media του Δήμου (Facebook Page Δήμου Αργιθέας) και στο κεντρικό email: syzefxis@0597.syzefxis.gov.gr [2] με τίτλο «ΑΡΓΙΘΕΑ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ», με τα πλήρη στοιχεία σας.

Αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση του υλικού, θα γίνει η αξιολόγηση και η αξιοποίησή του, πάντοτε με σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα και ξεχωριστή αναφορά στην «πηγή» του υλικού και στο άτομο που το καταχωρεί.

Με  λίγα λόγια, όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων, ακόμη και αυτών των οποίων το υλικό δεν θα δημοσιευτεί, θα συμπεριληφθούν και θα δημοσιευθούν, τόσο στη νέα ιστοσελίδα όσο και στον έντυπο οδηγό. Σε όλη τη διαδικασία θα τηρηθεί η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα και την πνευματική ιδιοκτησία.

Όλοι οι συμμετέχοντες, θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα προγραμματίσει ο Δήμος εν ευθέτω χρόνω.

Αναγνωρίζουμε πως το πεδίο είναι αρκετά ευρύ και υπάρχει απεριόριστο υλικό, καθώς και πολλά θέματα για ανάπτυξη. Ωστόσο, μπορούμε να ξεκινήσουμε τώρα που έχουμε την ευκαιρία!

Ελπίζουμε στην άμεση συνεργασία και στη θετική σας ανταπόκριση! Ζητάμε την ενεργή συμμετοχή σας στο εγχείρημα!

#ArgitheaFromHome

#VisitArgitheaLater