- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αρνητικά και τα 108 rapid tests στο Μουζάκι

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/12, η δωρεάν μαζική λήψη ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) με τη μέθοδο του «Drive Through» που διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου. Για έλεγχο προσήλθαν 108 δημότες, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά, ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα από τα rapid tests που έχουν ληφθεί τις τελευταίες 14 ημέρες και στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Στη δράση συμμετείχαν οι αιρετοί και οι υπάλληλοι του Δήμου Μουζακίου, οι γιατροί Βασίλης Γκιζλής και Νίκος Καψής και οι επιστήμονες υγείας: Ελένη Τσιουρή, Ζαχαρούλα Τουραλιά, Αλεξάνδρα Γούλα και Στέλλα Θωμάκη. Tα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Η μάχη με την πανδημία συνεχίζεται και μόνο με υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων θα βγούμε αλώβητοι ως τοπική κοινωνία και χώρα.

Ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου αλλά και με τις κινητές μονάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, θα συνεχίσει τους μαζικούς ελέγχους τόσο στην πόλη του Μουζακίου όσο και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα, δηλώνοντας παρών στη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.