- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αρωγός στο πρόγραμμα Erasmus Ε.R.U.D.I.T.I.O.N. η Περιφερειακή Ενότητα

Συνάντηση εργασίας για το διετές πρόγραμμα διδασκαλίας Ε.R.U.D.I.T.I.O.N. πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών λυκείου με τίτλο «English Radically Unifying Didactics In Teaching In-Formally or Not», το οποίο πραγματεύεται τη διδασκαλία της Αγγλικής τυπικής και άτυπης μορφής εκπαίδευσης μέσα από τη λογοτεχνία.

Στο πρόγραμμα Erasmus συμμετέχουν συνολικά τέσσερα σχολεία από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ιταλία, με συντονιστικό σχολείο το ΓΕΛ Προαστίου και αναμένεται να εκκινήσει το Φεβρουάριο του 2020.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, η υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος και καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο ΓΕΛ Προαστίου και Πρόεδρος της Τ.Κ. Προαστίου κα Αθανασία Κρικώνη, μαζί με τις αντίστοιχες υπεύθυνες εκπαιδευτικούς από τα σχολεία Escuela de Arte y Superior de Diseño de Corella (Ισπανία), Hatay Fen Lisesi (Τουρκία) και Liceo Scientifico Galileo Galilei (Ιταλία).

Συζητήθηκε ο τρόπος συνεργασίας και συνδρομής της Π.Ε. Καρδίτσας στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει φιλοξενία μαθητών στην περιοχή μας (και αντίστοιχα στις χώρες υποδοχής), όπως επίσης η διαχείριση εργασιών και ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων για την καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και παροχής υπηρεσιών.

Ο κ. Νούσιος διαβεβαίωσε τις εκπροσώπους εκπαιδευτικούς ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας θα είναι αρωγός στην υλοποίηση του προγράμματος, διασφαλίζοντας τον επιτυχή συντονισμό και τη διάδοσή του, αφού έτσι αξιοποιείται η μακρά εμπειρία και γνώση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με βάση την πεποίθηση ότι η επένδυση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη δημιουργικότητα είναι καθοριστικής σημασίας για την ευημερία των μελλοντικών γενιών, στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων.

Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που το ΓΕΛ Προαστίου είναι το συντονιστικό σχολείο σε αυτό το πρόγραμμα και είμαστε πεπεισμένοι ότι  θα συμβάλλει παράλληλα στην προβολή του πολιτισμού, της ιστορίας και των τοπικών ηθών και εθίμων μας, όπως επίσης στην καλύτερη δυνατή φιλοξενία και εξοικείωση με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των υποδοχής».