- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ας ασχοληθούμε και με τα προβλήματα της πόλης και του νομού μας – Του Δομήνικου Βερίλλη

Επίσκεψη στις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσαςπραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που επισκέφθηκε είναι το Αμαξοστάσιο, οι Διοικητικές Υπηρεσίες, η Τεχνική Υπηρεσία και η ΔΕΥΑΚ. Του δόθηκε έτσι η ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους του Δήμου τα πεπραγμένα στη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτή την περίοδο καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Καρδίτσας και τον ευρύτερο δήμο για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Βερίλλης αναφέρθηκε στο έργο του ως Δήμαρχος Καρδίτσας, μεταξύ αυτών ήταν η ενίσχυση του στόλου του Δήμου με 21 οχήματα και μηχανικά μέσα που αποτελεί ρεκόρ για όλους τους δήμους της χώρας με ανάλογο πληθυσμό. Άλλα έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο ήταν τα έργα οδοποιίας, η αποκατάσταση καιη απομάκρυνση της χωματερής, τα έργα στην πόλη και στα γύρω χωριά, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, το Κλειστό Γυμναστήριο και τη βελτίωση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Δεν έλειψαν και τα έργα πολιτισμού καθώς και τα τρία μνημεία (μάνα, μνημείο Κυπρίων, άγαλμα Καραϊσκάκη) που προβάλουν την Καρδίτσα και αναβαθμίζουν το κύρος της.

Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα που είχαν δρομολογηθεί την ίδια περίοδο αλλά δεν έχουν προχωρήσει για διάφορους λόγους και δεσμεύθηκε ότι ως βουλευτής, σε συνεργασία με το δήμο Καρδίτσας και τους φορείς της Καρδίτσας, θα αγωνιστεί για την υλοποίησή τους. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα που όχι μόνον είχε ξεκινήσει τότε η διαδικασία κατασκευής τους αλλά είχαν ενταχθεί και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργα τα οποία μέσα σε μία γενικότερη αδιαφορία δεν προχώρησαν. Τέτοια έργα και δράσεις είναι μεταξύ άλλωνείναι η κατασκευή των Φοιτητικών Εστιών, τα κτίρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Καρδίτσας και των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Επίσης, προχώρησαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του Αστυνομικού Μεγάρου της Καρδίτσας, της μετατροπής του στρατοπέδου Λουμάκη σε νέο μεγάλο άλσος, την ίδρυση του Ιστορικού Πολεμικού Μουσείου της Καρδίτσας, το μνημείο των αγώνων των Καρδιτσιωτών και την ανάπλαση του νότιου τμήματος της πόλης . Όλα αυτά, θα πρέπει να είναι μεταξύ των έργων για την υλοποίηση των οποίων θα πρέπει να αγωνιστούμε την επόμενη τετραετία.