- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ασημίνα Σκόνδρα : Δίνει γη και ύδωρ με αντάλλαγμα την εξουσία;

Τεράστια ερωτηματικά εγείρονται τις τελευταίες ημέρες από τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και από δημοσιεύματα, κυρίως του ξένου τύπου, όπου συνδέουν το οικονομικό με το προσφυγικό πρόβλημα.

Είναι ένα σενάριο, το οποίο έχει βάση, αν σκεφθεί κανείς ότι ο Τσίπρας, είναι υπέρμαχος του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η συμπεριφορά του και μόνο, έναντι του Αλαβάνου, που από καταληψία των πανεπιστημίων, τον έκανε αρχηγό κόμματος, αλλά και η μετέπειτα στάση του, δίνει το δικαίωμα στον καθένα να τον χαρακτηρίσει ως γνήσιο αριβίστα.

Οι δράσεις του, από την άλλη πλευρά και ως αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και ως πρωθυπουργού, στρέφονται κατά της πατρίδας του και του εθνικού συμφέροντος, οπότε λίγοι είναι εκείνοι που θα τον χαρακτήριζαν «σθεναρό πατριώτη».

Δεν αποκλείεται λοιπόν να ισχύει, ότι ο Τσίπρας  παζαρεύει θέματα της οικονομίας   με το προσφυγικό, έτσι ώστε να εξασφαλίσει το χρόνο που του χρειάζεται στην εξουσία.  Να προλάβει να καταστήσει την Ελλάδα, πιστό αντίγραφο της Βόρειας Κορέας και ο ίδιος να κυριαρχεί για τα επόμενα χρόνια.

Να χαλαρώσουν δηλαδή οι δανειστές – και κυρίως η Γερμανία – τις απαιτήσεις τους στο ασφαλιστικό, να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρει τη «δόση», δίνοντας ως αντάλλαγμα τη δυνατότητα να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, τα κύματα των προσφύγων, που εισρέουν κατά χιλιάδες καθημερινά και που αναμένεται κατακόρυφη αύξησή τους, με την παροδική βελτίωση του καιρού.

Πολλές από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με προεξέχοντα τη Γερμανική, επιζητούν τρόπους να αποτρέψουν τη ροή μεταναστών στις χώρες τους, πολύ δε περισσότερο όταν το προσεχές διάστημα, μπαίνουν σε προεκλογική τροχιά.

Οι δηλώσεις κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης, που μιλούν με ευκολία για κλείσιμο των συνόρων της χώρας μας, δείχνουν ότι οι κυβερνώντες έχουν αποδεχθεί μια τέτοια συμφωνία και έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το λαό, ώστε να συμφιλιωθεί με την ιδέα.

Παράλληλα σκέφτονται ότι βάζοντας σε λειτουργία τα γνωστά και μέχρι τώρα, ομολογουμένως αποδοτικά μέσα,  δηλαδή το γνωστό εθνολαϊκιστικό τους χάρισμα,  το ψευτονταϊλίκι τους, τον Καμμένο με τον κάλπικο πατριωτισμό του να εκτοξεύει κορώνες, πιστεύουν, ότι  θα καταφέρουν για άλλη μια φορά, να αποπροσανατολίσουν και να γελάσουν το λαό, ώστε να μην δώσει τη δέουσα σημασία.

Αυτό, οι Έλληνες δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και να το δεχθούμε. Επιβάλλεται τεταμένη προσοχή και καθολική αφύπνιση, διότι θα ισοδυναμεί με  έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού.

Η οικονομία, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με το προσφυγικό πρόβλημα. Μια τέτοια ανταλλαγή  από μόνη της είναι πολύ επικίνδυνη αλλά σηματοδοτεί και την αρχή  της άτακτης υποχώρησης σε επιπλέον εθνικά θέματα.

Άλλωστε, καμία οικονομική ωφέλεια δεν μπορεί να προκύψει από μια τέτοια ανταλλαγή, αφού η Ελλάδα, που θα έχει μετατραπεί σε αποθήκη της Ευρώπης, θα πρέπει , πέρα από τον πληθυσμό της, να ζει, να συντηρεί και να περιθάλπει , κάποια εκατομμύρια μουσουλμάνων μεταναστών. Η φτώχεια λοιπόν, θα μεγαλώσει, η εγκληματικότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα, η κοινωνική συνοχή θα διασπαστεί τελείως και μύρια άλλα προβλήματα, θα ακολουθούν το ένα το άλλο.

Εάν όντος  υπάρχει τέτοια συμφωνία, κινδυνεύουμε να ζήσουμε μια πραγματικά εθνική τραγωδία, την οποία δεν θα αποφύγουμε, ακόμη κι αν ο Τσίπρας- Καμμένος με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φύγουν νύχτα.

Διότι το χάος και ο όλεθρος θα παραμείνουν και η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται πλέον στις τριτοκοσμικές χώρες.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας