- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ασημίνα Σκόνδρα: Η ψήφος αγιάζει τα μέσα για τους Συριζα-Ανελ

Η παροχολογία της κυβέρνησης άρχισε. Υπουργοί, Βουλευτές και κομματικά στελέχη των Συριζανελιτών, ξεκίνησαν τις υποσχέσεις και τα «θα». Άρα οι εκλογές πλησιάζουν και η προσφιλής τους μέθοδος μπήκε σε εφαρμογή, ψάχνοντας πάλι για «θύματα», που θα πιστέψουν τους μύθους τους.

Δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα και αυτό το έχουμε όλοι διαπιστώσει στα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησής τους, που χωρίς κανέναν ενδοιασμό, υπερασπίζονται με θέρμη και πάθος, πράγματα και καταστάσεις, που σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται.

Είναι βέβαιο ότι πολλοί κατά καιρούς θα σκέφτηκαν,  «προσπαθούν να μας τρελάνουν;» ή κάποιοι άλλοι, «μήπως τελικά έχουν δίκιο;».

Το γαϊτανάκι λοιπόν ξεκίνησε με τις περικοπές των συντάξεων, που ήδη έχουν ψηφίσει να εφαρμοστούν από 01/01/2019. Δεν ήταν λίγοι από τους κυβερνώντες, αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι δεν θα εφαρμοστούν, ότι θα τις  επαναδιαπραγματευτούν, ότι οι περικοπές θα πάνε πιο πίσω και ότι άλλο σκαρφιζόταν ο καθένας…

Μέχρι που ήρθε η διάψευση, με απόλυτο τρόπο  από τους δανειστές. Μετά στράφηκαν αλλού,  χάρισμα  δανείων,  μείωση του ΕΝΦΙΑ,  αύξηση του κατώτατου μισθού, ξεθάβοντας το παραμυθένιο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Είχε επιτυχία βλέπετε, αφού βάσει αυτού κέρδισαν τις εκλογές το 2015. Τώρα βέβαια απευθύνονται κυρίως στοχευμένα. Σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, που αφού πρώτα τις εξαθλίωσαν παντελώς, τους δίνουν επιδόματα πείνας, παρέχουν συσσίτια στα παιδιά τους, τους τάζουν ότι θα τους απαλλάξουν τελείως από τον ΕΝΦΙΑ, υπόσχονται,  ότι θα επαναφέρουν την επιδότηση ενοικίου.  Παράλληλα έφτιαξαν μια νέα κοινωνική ομάδα, αυτή των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και τους κλείνουν το μάτι, ότι θα τους μονιμοποιήσουν, για να τους έχουν υπό ομηρία και σε αναμονή.

Πολλά έχουμε να δούμε ακόμα στο δρόμο προς τη κάλπη…..μέχρι και  «ο γάιδαρος μπορεί να πετάξει», διότι ως «ευαγγέλιο» οι ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, έχουν αποδείξει ότι ασπάζονται το, «η ψήφος αγιάζει τα μέσα».

Ο Ελληνικός λαός όμως κοντεύει να εκραγεί, από την οικονομική συμπίεση, που αισθάνεται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του. Η ελληνική οικογένεια νοιώθει να ασφυκτιά, και η απογοήτευση διαδέχεται την απελπισία. Στερείτε πλέον αναγκαία μέσα διαβίωσης και κατάντησαν απαγορευτικά τα όνειρα, τα σχέδια και η προοπτική.

Δεν τους ακούνε πια.

Αντίθετα διαπίστωσαν ποιους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και ποιοι νοιάζονται πραγματικά, για τη Χώρα και τους πολίτες.

Ξέρουν πια, ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάρτισαν και μπορούν να εφαρμόσουν, ένα σωστό ρεαλιστικό πρόγραμμα που βασίζεται στο τρίπτυχο μείωση φορολογίας, επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας.  Διότι αυτά και μόνο, μαζί και τα τρία,  μπορούν να αποδώσουν και να φέρουν τα αποτελέσματα, που η χώρα μας έχει επειγόντως ανάγκη.

Γι΄αυτό η συντριπτικά πλειοψηφία των πολιτών, βιάζονται να γίνουν εκλογές και το εκδηλώνουν με κάθε αφορμή.

«Πότε θα φύγουν;» ρωτάνε.

«Υπομονή, ο χρόνος τους τελειώνει» είναι η απάντηση.

 

Της Ασημίνας Σκόνδρα, πρ. Βουλευτού ΝΔ Καρδίτσας