- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ασημίνα Σκόνδρα: Πλεόνασμα θράσους, υποκρισίας, κυνισμού

Τσίπρας 21/3/2014 από τα Γιάννενα: «Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ΄αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής.  Στο πλεόνασμα κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες  χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων».

Αυτά δήλωνε με στόμφο,  αναφερόμενος στο πλεόνασμα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά.   Μια υπεραπόδοση  όμως,  που τότε  προέκυπτε  από  ανάπτυξη και  ήταν τόση,  όση προβλεπόταν  στη συμφωνία.

Σήμερα επαίρεται και πανηγυρίζει για το δικό του φορομπηχτικό πλεόνασμα, το οκταπλάσιο   απ’ όσο ζητούσαν οι δανειστές, δηλαδή 8 φορές μεγαλύτερη λιτότητα από την απαιτούμενη, που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου  στον Ελληνικό λαό.

Αν θέλουμε δε να είμαστε ακριβείς δεν πρόκειται καν  για πλεόνασμα, αλλά για αυξημένο ταμειακό απόθεμα, που ο καθένας θα μπορούσε να δημιουργήσει, αν άφηνε τα πάντα απλήρωτα και παράλληλα έβαζε χέρι στα έτοιμα των άλλων, ανεβάζοντας  τους φόρους στα ουράνια.

Ένα πλεόνασμα «πέτσινο»,  7 δις ευρώ, όσα ακριβώς  και οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους στους πολίτες.  Επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις , που έχουν ήδη καταβάλλει το ΦΠΑ, 160.000 νέοι συνταξιούχοι  που περιμένουν δύο και πλέον χρόνια να πληρωθούν, ανεξόφλητα δεκάδες χιλιάδες εφάπαξ, τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προμηθευτές του δημοσίου.

Κατάντησαν το κράτος απατεώνα, να χρωστούν όλοι οι δημόσιοι φορείς, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία,  ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομεία, ΝΠΔΔ…  και η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Παράλληλα, πετσόκοψαν συντάξεις  1  εκατ.  Ελλήνων, εξόντωσαν από τη βαριά φορολογία τα ελληνικά νοικοκυριά,   γονάτισαν επιχειρήσεις με φόρους και απαράδεκτες προκαταβολές, πάνω από 5,5 δις ευρώ μόνο για το 2016.

Υποσχέθηκαν σεισάχθεια και διαγραφή χρεών και τώρα καταδιώκουν, με τον πιο απάνθρωπο τρόπο ακόμα και τους  οικονομικά ανήμπορους.

Κατάργησαν  το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και προχωρούν σε  κατασχέσεις,  με ιλιγγιώδεις ρυθμούς .

Το πρώτο 2μηνο  του 2017, οι κατασχέσεις  έφτασαν τις 1.000 την ημέρα και αν αυτό συνεχιστεί, θα είναι σε ποσοστό, 45%  υψηλότερες από ότι το 2016, που πραγματοποιήθηκαν 140.000.

Με φόρους, φέσια και λουκέτα  βγήκε λοιπόν το πλεόνασμα, για το οποίο σήμερα καμαρώνουν.

Φυσικά, παρέλειψε ο Τσίπρας να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, πώς  θα διαχειριστεί τα χρήματα των 7 δις του πλεονάσματος.  Κανείς μην πιστέψει ότι το  παρέλειψε τυχαία.

Είναι γιατί στο 3ο  δικό του μνημόνιο, σε κείνη την ηρωική 17ωρη διαπραγμάτευση,  συμφώνησε   και στο … ασύλληπτο, ότι αν υπάρξει υπερ-απόδοση , δηλαδή πλεόνασμα, θα πάει στο χρέος και για εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων του κράτους.  Δεν προέβλεψε και δεν υπάρχει καμία αναφορά για αναστροφή μέτρων ή για αναδιανομή στην κοινωνία.  Κάτι που ο «κακός» Σαμαράς είχε προβλέψει και συμφωνήσει.  Σε  αναλογία μάλιστα 30%  και 70%,  για χρέος και κοινωνική διάθεση ή άρση μέτρων.

Εφαρμόζουν ψυχρά και κυνικά το αριστερό σχέδιο ολοκληρωτικής φτωχοποίησης των Ελλήνων και υπερηφανεύονται  ότι άφησαν έκθαμβους τους δανειστές,  για την επίτευξη του πλεονάσματος, θυμάστε….εκείνους τους «τοκογλύφους που πίνουν το αίμα», όπως έλεγαν.

Είναι αλήθεια ότι έχουν αφήσει άναυδους τους δανειστές, αλλά για την υπακοή τους και την ευκολία με την οποία βάζουν  τους γενοκτόνους  αριστερούς φόρους στον ελληνικό λαό.

Την ώρα δε που ο Τσίπρας, με το χρίσμα από τον Ερντογάν  ως διδάκτορας των οικονομικών, ανακοινώνει στον ελληνικό λαό το πλεόνασμα , οι διεθνείς οίκοι , αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για την ελληνική ανάπτυξη του 2017 προς τα κάτω και ο ίδιος προνομοθετεί επιπλέον μέτρα μέχρι το 2021.

Θηριώδες  και πραγματικό  πλεόνασμα  τελικά υπάρχει,  αλλά σε  θράσος, υποκρισία, κυνισμό και απάτη του Τσίπρα και των συντρόφων του.

Τα πλεονάσματα παραμένουν πάντα ζητούμενα για τις οικονομίες, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη δανεισμού, με την προϋπόθεση να υπάρχουν ως αποτέλεσμα προόδου, ανάπτυξης και οικονομικής ευμάρειας.

Την πρόοδο όμως και την παραγωγή πλούτου ποτέ δεν την  «αγάπησε» η αριστερά. Αυτό ισχύει βέβαια για τον υπόλοιπο λαό , τους εαυτούς τους πάντα τους εξαιρούν.

Τώρα που τα ψέματα, οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν, μήπως είναι η στιγμή να τελειώσει και η όποια ανοχή του λαού;

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας