- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ασημίνα Σκόνδρα : ΣΥΡΙΖΑ και εξωτερική πολιτική…. καμία σχέση

Ότι ο πατριωτισμός και η πίστη στη θρησκεία μας, δεν είναι τα «δυνατά» σημεία της κυβέρνησης Τσίπρα, οι περισσότεροι Έλληνες, το έχουν πλέον εμπεδώσει.

Όπως επίσης η πλειονότητα των πολιτών, έχει πια κατανοήσει την έλλειψη σοβαρότητας, αξιοπιστίας, ικανότητας, σταθερότητας και δυναμισμού.

Ότι έχουν ξεπουληθεί τα πάντα και η εθνική κυριαρχία, έχει παραχωρηθεί άνευ όρων, δυστυχώς είναι αλήθεια.

Το ότι η  οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού, αυξάνεται με μαθηματική πρόοδο καθημερινά, δεν αμφισβητείται.

Ότι στη χώρα μας επικρατεί το απόλυτο χάος, είναι γνωστό.

Το χειρότερο όμως είναι, ότι όλα αυτά δεν αποτελούν «κοινό μυστικό» στο εσωτερικό του Κράτους, αντιθέτως, με μεγάλη προσοχή και ικανοποίηση, καταγράφονται  και από τους «φίλους» γείτονές μας.

Ταυτόχρονα, με την ανάληψη της εξουσίας, από την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα, ξεκίνησε μια μεθοδική και συντονισμένη πίεση προς τη χώρα, τόσο από πλευράς Τουρκίας, αλλά και Αλβανίας και Σκοπίων.

Έχοντας απέναντι την απόλυτη αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα, την ανύπαρκτη ελληνική διπλωματία και μια ισοπεδωμένη Ελλάδα, αποθρασύνθηκαν  και επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τους σκοπούς τους.

Η αλβανική κυβέρνηση, διά στόματος πρωθυπουργού, επανέφερε το θέμα της άρσης του εμπόλεμου και επισήμως πλέον θέτει το ζήτημα των «τσάμιδων». Αλβανοί πολίτες, εφοδιασμένοι με τίτλους ιδιοκτησίας αμφιβόλου γνησιότητας, εμφανίζονται στις περιοχές Αγίων Σαράντα, Φοινίκης, Δροπόλεως , Δελβίνου και Αργυροκάστρου, όπου έχουν καταπατήσει ήδη, παρανόμως, περισσότερα από 220.000 στρ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, αντί να κάνει τις δέουσες κινήσεις, για να αντιμετωπίσει το θέμα της υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και να παρέμβει δυναμικά,, αξιώνοντας από την Αλβανική κυβέρνηση την τήρηση της νομιμότητας, των ιδιοκτησιακών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομογενών, στέλνει τον υπουργό της Νίκο Κοντζιά, σε επίσημη επίσκεψη, με προκλητική απάθεια.

Οι Σκοπιανοί χωρίς ενδοιασμούς,  μπαίνουν σε ελληνικό έδαφος, επιβάλλουν μάλιστα και την τάξη, χρησιμοποιούν χημικά και πλαστικές σφαίρες και ο υπουργός κ. Τόσκας, ήσυχος και  αμέριμνος, ξεπερνά το γεγονός αδιαμαρτύρητα.

Εκείνοι δε που κάνουν πάρτι, είναι οι γείτονες Τούρκοι.

Παραβιάζουν έντονα και συστηματικά όλο αυτό το διάστημα, τον εναέριο ελληνικό χώρο.  Δεσμεύουν εθνικό μας έδαφος,  για ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ως πεδία βολής, όπως π.χ.  με τη Λήμνο και τη θάλασσα που την περικλείει.

Στη Θράκη, οι τουρκόφρονες πιέζουν και προκαλούν για κατάργηση της συνθήκης της Λωζάννης. Ο ψευτομουφτής Ξάνθης, προτρέπει τον πρόεδρο των τουρκοφρόνων, να μετατραπεί σε «Ντενκτάς» της Θράκης και με παρακρατικές και παραστρατιωτικές δράσεις, να δημιουργήσει συνθήκες ανωμαλίας εντός της Ελλάδας. Προ ημερών δε, υπήρξε η πρώτη επίσημη δημοσιοποιημένη παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας.

Ανείπωτη όμως προσβολή και πρόκληση, πραγματοποιεί η Τουρκία με την απόφασή της, να διαβαστεί το κοράνι στην Αγιά Σοφιά και να μεταδίδεται ζωντανά από τηλεοράσεως.  Το διαχρονικό σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας και της Χριστιανοσύνης, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και που μέχρι σήμερα το σεβάστηκαν,  όλες οι σύγχρονες τουρκικές κυβερνήσεις, διατηρώντας το ως Μουσείο, μετά από 80 χρόνια, μετατρέπεται ουσιαστικά σε τζαμί.

Ο αρμόδιος υπουργός όμως κ. Ξυδάκης μας υπέβαλλε σε σοκ, με τις ανήκουστες δηλώσεις του  ότι «δεν είναι τραγικό να αναγνωστεί το κοράνι στην Αγιά Σοφιά».

Η Χώρα βάλλεται από παντού αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί. Τελικά ή δεν έχουν συναίσθηση ή είναι προδότες.

Οι πληγές, που έχουν ανοίξει οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ είναι πολλές και ο κίνδυνος να «αφορμίσουν», είναι υπαρκτός και προ των πυλών.

Τώρα, η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνήτες με πατριωτισμό, σεβασμό στα ιερά, τα όσια και την ιστορία μας, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και δυναμισμό.

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, δεν τα διαθέτουν και ούτε πρόκειται να τα αποκτήσουν. Γι’ αυτό το μόνο που απομένει είναι άμεσα να παραιτηθούν.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας