- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ασημίνα Σκόνδρα: Το ιδεολογικό μίσος δεν σέβεται πόνο

Εκεί που νομίζεις ότι «τα έχεις ακούσει όλα» από το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, έρχεται μια δήλωσή τους και σ’ αφήνει άναυδο. Έτσι άφωνη έμεινε η ελληνική κοινωνία, όταν την ώρα που συγκλονισμένη έβλεπε τρεις νέους ανθρώπους και ένα παιδί, να θυσιάζονται  στην άσφαλτο, άκουγε Βουλευτές της κυβέρνησης να χαρακτηρίζουν το τραγικό αυτό συμβάν, «ταξικό δυστύχημα»!

Μπορεί να μην ξέρουν τι σημαίνει σεβασμός σ’ αυτούς που χάθηκαν, ούτε σεβασμός στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών τους, θα ‘πρεπε όμως να ξέρουν, ότι μπροστά στο θάνατο είμαστε όλοι ίσοι.

Αλίμονο, ας τους πει κάποιος ότι ο πόνος των γονέων είναι ίδιος, είτε είσαι φτωχός ή πλούσιος, μορφωμένος ή αγράμματος, εργάτης ή επιστήμονας…

Φέρνει ανατριχίλα η σκέψη, ότι υπάρχουν δίπλα σου συνέλληνες, που κρύβουν μέσα τους τόσο μίσος  και ψάχνουν ευκαιρία να το εκτονώσουν, με αφορμή ακόμη και δραματικά γεγονότα.

Πόσο μάλλον, όταν οι εκφραστές του μίσους αυτού, είναι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μέλη του κυβερνώντος κόμματος και εκπρόσωποι  κάποιων χιλιάδων πολιτών.

Αριστεροί, που σπέρνουν το φθόνο και το διχασμό, προσπαθώντας να συμπαρασύρουν στην πρωτόγονη ιδεολογία τους  και τα κατώτερα ένστικτά τους.

Σα να μην φτάνει η καταστροφή που έχουν φέρει στη χώρα, επιδιώκουν τη σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων, ώστε να πάρει «σάρκα και οστά», το διαχρονικό τους σύνθημα περί ταξικής πάλης.

Γι αυτό, η πολιτική τους συμπεριφορά, είναι προκλητικά επιεικής απέναντι σ’ αυτούς που καίνε, σπάζουν και ρημάζουν περιουσίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηρίζουν «συλλογικότητες των Εξαρχείων», όσους καίνε τρόλεϊ και άλλα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού.

Ενθαρρύνουν με τη στάση τους οι κυβερνώντες, κάθε αντιεξουσιαστικό στοιχείο, θεωρώντας ότι έτσι τιμωρούν τους έχοντες και κατέχοντες, ικανοποιώντας την διαχρονική ιδεολογική τους διαστροφή.

Η τακτική αυτή του φανατισμού, της βίας και του μίσους, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπλώνει ραγδαία τη φτώχια, είναι άκρως επικίνδυνη.

Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος, να επικρατεί σύμπνοια, ομόνοια, λογική  και αλληλεγγύη, για να επιβιώσουμε ως κοινωνία  και ως Έθνος.

Χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια, να διαφυλάξουμε το Δημοκρατικό μας πολίτευμα και δεν είναι υπερβολή, αν σκεφθεί κανείς ότι μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε εκ νέου, σαν παράδεισο της Δημοκρατίας τη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο.

Επιβάλλεται δηλαδή, να διατηρήσουμε τα ελληνικά πατριωτικά, δημοκρατικά χαρακτηριστικά μας, όσο το δυνατόν ζωντανότερα, για να βρει η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έστω τις βάσεις και να χτίσει το σύγχρονο Ευρωπαϊκό Ελληνικό κράτος, που επιθυμούμε για να ζήσουμε.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

Πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας