- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστέριος Βασιλάκος: Εν μέσω πανδημίας κατεδαφίζεται το Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Είναι ανήκουστα και πρωτοφανή αυτά  που γίνονται σε βάρος του έχοντος νόμιμη Οικοδ. Άδεια κτιρίου του Κ. Υγείας Μουζακίου!στο οποίο ξεκίνησαν, «αυθαίρετα εργασίες  προετοιμασίας κατεδάφισης!  μόνο με τον ισχυρισμό ότι, αναμένεται σύντομα!  η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της κατεδάφισης!».

Οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη «καταστρέφοντας τη δημόσια περιουσία! χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις! Τεχνική Έκθεση Ζημιών, σχετική  Έκθεση Αυτοψίας , ΝόμιμηΆδειαΚατεδάφισης  ή χαρακτηρισμός  επικινδύνως ετοιμόρροπης» της πτέρυγας του Κ. Υγείας  Μουζακίου.

Πέραν τούτου καθημερινά προκύπτει «ανεξέλεγκτη διαχείριση απομάκρυνσης εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού, αρχείων, εγγράφων, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και τυχόν απόρρητων Ιατρικών φακέλων με στοιχεία υγείας ασθενών χωρίς ασφάλεια και μεθοδολογία».

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιό λόγο θα κατεδαφιστεί! η  πτέρυγαη οποία δεν κατέρρευσε στις πλημμύρες! καθ ην στιγμή και εξ όσων γνωρίζουμε το Δημαρχείο, το Γυμναστήριο και η Δημοτική Περιφερειακή Οδός που βρίσκονται εντός της ιστορικής κοίτης του Ποταμού Παμίσου! Κτισμένα στο ίδιο μέρος με το Κ. Υγείας,Θα παραμείνουν εκείπου είναι!και δεν θα κατεδαφιστούν!  Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι την υποβάθμιση  στην οποία οδηγούν τις δομές της δημόσιας υγείας του Μουζακίου με τυχόν ανέγερση νέου κτιρίου!  σε άλλη θέση!σε άλλο χρόνο!με δυσκολίες πρόσβασης! και με ότι αυτό συνεπάγεται…στην ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας  Υγείας! στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Μουζακίου.«Είναι ώρα ευθύνης… και συνείδησης…».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου– Παμίσου–Ιθώμης Ν. Καρδίτσας