- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αστυνομικό Μουσείο: Η συμμετοχή μας στην Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων

Μία έκθεση πρωτότυπη για την ιστορική και διαχρονική πορεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας. Κύριοι διοργανωτές αυτής ο τότε Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Καραπιπέρης και τώρα Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας και ο συλλέκτης κειμηλίων ιστορικής αξίας και μνήμης κ. Αθανάσιος Κατσίκας. Την ιστορική αυτή έκθεση υποβοήθησε και ενίσχυσε ενεργά το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας παρέχοντας στολές και άλλα μουσειακά αντικείμενα της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Κρητικής Χωροφυλακής.

Οι επισκέπτες και λοιποί ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για το ιστορικό χθες των Σωμάτων της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, αλλά και για το σύγχρονο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και την προσφορά  και δράση της στον τομέα της εφαρμογής των νόμων και της παρεχόμενης προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου Υποστράτηγος ε.α. κ. Δημήτριος Καλλιαντζής επισκέφτηκε την έκθεση και συγχάρηκε δημόσια τους διοργανωτές αυτής. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο σύγχρονο σκοπευτήριο διεθνών προδιαγραφών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας μέρος της εκπαίδευσης των νέων αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι στελεχώνουν τις ομάδες «ΔΙ.ΑΣ.» στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.