- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αυξάνεται στα 11 εκ. ευρώ το πρόγραμμα Αγροτικής Οδοποιίας

Μετά από πιέσεις του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Κασίμη, αυξάνεται ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγροτικής οδοποιίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας από 8,8 εκ. ευρώ σε 11 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ανακοίνωση του τονίζει τα εξής: «σε συνέχεια των αιτημάτων των Περιφερειών, το υπουγρείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην ένταξη του συνόλου των επιλέξιμων αιτήσεων έργων από τις Περιφέρειες της 1ης πρόσκλησης του μέτρου της “Αγροτικής Οδοποιίας”, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κρίθηκαν ως επιλαχούσες, αξιοποιώντας τη δυνατότητα υπερδέσμευσης πόρων που προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο.

Αναλυτικότερα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αγροτικής Οδοποιίας τα εξής έργα:

Ο Πρόεδρος Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε τα εξής:  «Μετά από μεγάλη πίεση και διεκδικήσεις που ασκήσαμε προς τους κυβερνητικούς παράγοντες εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αγροτικής Οδοποιίας» όλα τα επιλέξιμα έργα για τη βελτίωση προσβασιμότητας των αγροτικών δρόμων. Διεκδικώντας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πετυχαίνουμε τη χρηματοδότηση έργων που συμβάλουν στην ενίσχυση της παραγωγής  των αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και στην ασφαλή μεταφορά των προϊόντων τους. Πρόκειται για χρήσιμα έργα που δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.»