- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αυστηρά μέτρα προστασίας από τον covid σε όλο το Νομό

 Σε κίτρινο συναγερμό (Επιτήρησης) βρίσκεται από την Τρίτη ο Νομός Καρδίτσας και άπαντες θα πρέπει για τον επόμενο μήνα να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Η χρήση μάσκας είναι παντού υποχρεωτική, ενώ πολλά αλλάζουν σε σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών, τις μετακινήσεις, την εργασία και όχι μόνο.

Σε τρεις επιδημιολογικές ζώνες χωρίζεται πλέον η Ελλάδα, καθώς μετά την κόκκινη και την κίτρινη, προστέθηκε η γκρι που αφορά στα τοπικά lockdown, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκεται πλέον και η Μαγνησία.

Οι τρεις ζώνες:

Τοπικά lockdown

Την επιβολή lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από σήμερα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα. Ειδικότερα, χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 449 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Σάββατο καταγράφηκαν 839 κρούσματα και την Παρασκευή 530.

Το lockdown ξεκίνησε από 6 το πρωί και θα έχει ισχύ για 14 μέρες.

Παράλληλα επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων, ενώ από τις 21.00 έως τις 05.00 το πρωί επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Απαγορεύονται, επίσης, από σήμερα οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως χρώματος, ισχύουν τα εξής μέτρα:

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η κατάταξη των 74 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας διαμορφώνεται από σήμερα και για 14 ημέρες ως εξής:

Στο επίπεδο Α – επιτήρησης (κίτρινο): Αιτωλοακαρνανίας, Άνδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου-Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής, Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.

Στο επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου (κόκκινο): Ολες οι περιφερειακές ενότητες της Αττικής και ο Πειραιάς, πλην των νήσων, Βοιωτία, Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος (πλην Αμοργού), Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

Στο επίπεδο Γ – συναγερμού (γκρι): Θεσσαλονίκη, Σέρρες.

Σκληρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Όπως προαναφέρθηκε, Θεσσαλονίκη και Σέρρες από τις 6 το πρωί της Τρίτης και για τις επόμενες 14 ημέρες έχουν μπει σε καθεστώς ολικού lockdown, καθώς τα κρούσματα κοροναϊού παρουσίασαν εκρηκτική άνοδο την τελευταία εβδομάδα. Οι δύο περιφερειακές ενότητες για το επόμενο διάστημα μπαίνουν για δεύτερη φορά από την αρχή της πανδημίας σε καραντίνα, με τις μετακινήσεις να γίνονται μόνο με την αποστολή SMS στο 13033.