- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας στο Πολυτεχνείο

Την    Παρασκευή   17  Νοεμβρίου  2017 και  ώρα 7.30 μ.μ.  στην Αίθουσα του Παυσιλύπου το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας έκλεισε τον κύκλο των εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας για την  44η  Επέτειο του Πολυτεχνείου παρουσιάζοντας ένα Αφιέρωμα  με  αφηγήσεις του χρονικού – ποιήματα,  μουσική και τραγούδια. Τα μουσικά σύνολα του Δ.Ω.Κ. ερμήνευσαν τραγούδια  μεγάλων συνθετών. Οι σπουδαστές απήγγειλαν ποιήματα σημαντικών ποιητών που έχοντας μνήμες από τις ημέρες εκείνες  έγραψαν συγκλονιστικούς στίχους.Στίχους  τους οποίους μελοποίησαν  διάφοροι  συνθέτες που χρόνια τώρα μας θυμίζουν  εκείνα  τα  γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι σπουδαστές καθήλωσαν το κοινό με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες και καταχειροκροτήθηκαν.  Συμμετείχαν το κιθαριστικό Σύνολο Δ.Ω.Κ. με Yπεύθυνο Καθηγητή τον Γιώργο Τσιάλα, Η Παιδική Χορωδία Δ.Ω.Κ. με Μαέστρο, την Φωτεινή Γιαννακοπούλου. Τα  Μουσικά Σύνολα  Πιάνο και Φωνή με Υπεύθυνη Καθηγήτρια τη Γιώτα Καραγιάννη,  Kιθάρα και Φωνή με Yπεύθυνο Καθηγητή το Γιώργο Τσιάλα.

Tην Χορωδία  Συνόδευσε Πιάνο:Βιβή Βούρδα, Kιθάρα :Γιώργος Τσιάλας, Μπάσσο :Δημήτρης Ντάλης Εξωτερική Συνεργάτης Φλάουτο: Πόπη Αργυροπούλου.

Τα κείμενα που διαβάστηκαν επιμελήθηκε η Φιλόλογος Ελένη Σιαφάκα, καθηγήτρια 2ΟΥ ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κος Φώτης Αλεξάκος, οι Αντιδήμαρχοι  Γιώργος Σβάρνας και Κωνσταντίνος Ξυλωμένος, η Βουλευτής  Νομού Καρδίτσας Κα Σιωροπούλου-Κατσαβριά Χρυσούλα και πλήθος κόσμου.

ο Γιώργος Καπράνας Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καρδίτσας, ο Απόστολος Ταξιάρχης Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α.

Τον χαιρετισμό της Δ/ντριας του Δ.Ω.Κ. Κας  Κατερίνας Κούβελου μετέφερε η καθηγήτρια Πιάνου Βιβή Βούρδα η οποία έκανε και την παρουσίαση της εκδήλωσης.