- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Α. Ακρίβος: Η ιστορία είναι πάντα διδακτική και επίκαιρη

Στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα «Icarus» της Οργάνωσης AHEPA, με αφορμή τη συμπλήρωση 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, παραβρέθηκε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιος Ακρίβος.

Σημείο αναφοράς ήταν η ομιλία του Διευθυντή της Βασιλικής Οικογένειας του Ντουμπάι και του Πρωθυπουργού των Η.Α.Ε. και Αντιπροέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, κ. Κυριάκου Μαριδάκη, με θέμα: «Σαλαμις 2020 – 2500 χρονια ελευθεριας, δημοκρατιας και πολιτισμου».

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Μαριδάκη με το επετειακό βίντεο των δράσεών του να συγκινεί το κοινό, ξεκινώντας με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ο.Η.Ε. σχετικά με την επέτειο των 2500 χρόνων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζοντας τη στήριξη της πρώην και νυν Κυβέρνησης στο πρόσωπο του κ. Μαριδάκη, είχαν οι χαιρετισμοί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, του διευθυντή του τέως Υπουργού Νίκου Παππά, στο Μέγαρο Μαξίμου κ. Παναγιώτη Σκούτα, του γνωστού διεθνολόγου Αθανάσιου Δρούγου, του διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού Ναυάρχου εν αποστρατεία Βασιλείου Πολίτη, ενώ για την εκδήλωση έστειλε χαιρετισμό, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Η Εκδήλωση αποτέλεσε μία αναφορά στην πολύχρονη συμβολή της Οργάνωσης AHEPA σχετικά με την προστασία, προβολή και ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων της Ναυμαχίας, από το αρχείο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης: “Είναι επιθυμία μας αλλά και ταυτόχρονα υποχρέωσή μας να δίνουμε το παρών σε τόσο άρτιες εκδηλώσεις που τιμούν τη χώρα μας και την ιστορία μας. Η παράταξή μας έχει αποδείξει πως στηρίζει τις σημαντικές πρωτοβουλίες που προωθούν τα συμφέροντα του τόπου μας. Η ιστορία πάντα είναι διδακτική και επίκαιρη.”