- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Α. Ασημακοπούλου: Ανίκανη και ιδεοληπτική η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

«Απέναντι στη λάσπη και τα ψεύδη, εμείς αντιστεκόμαστε σθεναρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρότασή του για τη Συμφωνία Αλήθειας και για μια Ελλάδα που μας αξίζει. Για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας». Αυτό δήλωσε από την Καρδίτσα, όπου βρέθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής, η βουλευτής Β ΄ Αθηνών της Ν.Δ. και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κ. Ασημακοπούλου βρέθηκε στην Καρδίτσα ως προσκεκλημένη του Τμήματος Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟΔΕ Καρδίτσας προκειμένου να μιλήσει με θέμα «Νεοδημοκράτισσες στις επάλξεις: Πιο αναγκαία από ποτέ η συμμετοχή μας», ενώ λίγο νωρίτερα παραχώρησε και συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

misel-3

Όπως τόνισε η βουλευτής της Ν.Δ., εκδηλώσεις σαν τη συγκεκριμένη που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας διοργανώνονται με στόχο να μπορέσει να επικοινωνήσει η  Ν.Δ. τη Συμφωνία Αλήθειας και την πρότασή της στους πολίτες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Σύμμαχός μας απέναντι σε αυτή την ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι η πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στα σπίτια τους, στα σχολεία των παιδιών τους, όταν πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και την Εφορία, όταν προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις μικρές επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους, οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι δεν αξιολογούνται και δεν μπορούν να πάνε μπροστά. Η πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά τον απίστευτο και καθεστωτικού τύπου μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».

Στη συνέχεια, και ως αρμόδια Τομεάρχης του κόμματός της, εστίασε στα ζητήματα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο περιφερειακός τύπος.

Συγκεκριμένα, η κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε λόγο για έναν αγώνα από τη μεριά της κυβέρνησης άλωσης των ΜΜΕ φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΡΤ να μην μετριέται η τηλεθέαση της κρατικής τηλεόρασης και συμπλήρωσε πως σε λίγο δεν θα μετριέται ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

«Ο κ. Παππάς ξεκίνησε με έναν νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός. Αυτός ο νόμος έχει ξηλωθεί από τα 15 άρθρα έμειναν μόνον τα τρία. Δεν είναι νόμος. Είναι σουρωτήρι. Και με τον περιφερειακό τύπο το καλοκαίρι έγιναν πολλά λάθη. Επιχειρήσεις κόντεψαν να κλείσουν. Εμείς έχουμε πρόταση. Η λύση είναι ένα διαφανές και συμπαγές πλαίσιο που να ρυθμίζει τα ζητήματα που πρέπει. Εμείς είμαστε υπέρ της ελεύθερης αγοράς» συμπλήρωσε κ. Ασημακοπούλου.

Σχετικά με τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει φέρει κάτι για να το λύσει και η Ν.Δ. περιμένει να καταθέσει τροπολογία ώστε να τη μελετήσει και να κινηθεί αναλόγως».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας υπογραμμίζοντας πως όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι θετικός στο να βρεθεί μια λύση. «Περιμένουμε ουσιαστικά τη δέσμευση της κυβέρνησης και περιμένουμε να δούμε τί θα τροπολογία θα φέρει. Θυμίζω ότι επί Ν.Δ. το αγγελιόσημο δεν καταργήθηκε» δήλωσε κλείνοντας.

Τέλος, η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε και στον πολύπλευρο ρόλο και την δύναμη των γυναικών επισημαίνοντας τα εξής «Οι γυναίκες πάντα στη Ν.Δ. είχαν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Ο Μητσοτάκης έχει ήδη αξιοποιήσει πολλές γυναίκες. Γι ΄ αυτό και εμείς εδώ σήμερα θα μιλήσουμε για τον διαχρονικό ρόλο της γυναίκας να στηρίξει την οικογένεια, την επιχειρηματικότητα, τις κοινωνικές δομές».

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ και η ομιλία που ακολούθησε στα ξενοδοχείο Κιέριον.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Κώστας Τσιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μάττας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η πρ. βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Λάμπρος Τσιούκης και πολλά άλλα στελέχη του κόμματος.