- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Α. Βασιλάκος: Δημόσια πρόταση για λειτουργία εβδομαδιαίας αγοράς υπαίθριου εμπορίου στο Μουζάκι

Συνδημότισσες και Συνδημότες, τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2019,«έκλεισε η υπαίθρια αγορά με το  παραδοσιακό (ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ) του Σαββάτου στο Μουζάκι, η οποία λειτουργούσε πάνω από εκατό χρόνια γιατί όπως είπαν δεν είχε άδεια και δεν ελέγχονταν υγειονομικά!!!».

Άμεσα πρότεινανα προχωρήσουν οι αρμόδιοισε αναζήτηση χρηματοδοτικής ευκαιρίας και σύνταξη προμελέτης προκειμένου να κατασκευαστεί και να αδειοδοτηθεί με όρους,προϋποθέσεις και θεσμικό πλαίσιο η εβδομαδιαία «υπαίθρια αγορά Ζώων-Παζάρι».

Μάταια όμως περίμενα ελπίζοντας ότι, το παραπάνω σοβαρότατο θέμα θα απασχολούσε τουλάχιστον το Συμβούλιο Κοινότητας Μουζακίου, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε πως, όχι μόνον δεν ήταν στις απόλυτες προτεραιότητές του, αλλά ούτε καν προτάθηκε για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος έργων οικον. Έτους 2020!

Ύστερα από αυτό τοδυσάρεστο για την τοπική οικονομία γεγονός, «χάθηκε κάθε Σάββατο από την αγορά του Μουζακίουμεγάλος αριθμός πελατών, διερχόμενων, επισκεπτών, πωλητών, αγοραστών, χοιροτρόφων, κτηνοτρόφων, εμπόρων, αγροτών κ.α.από Πιαλεία, Γοργογύρι, Ελευθεροχώρι, Προάστιο, ευρύτερη περιοχή Μουζακίου, Πύλης, Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας,Λίμνης Πλαστήρα, Αγράφων, Αργιθέας, Τετραφυλίαςκ.α.».

Επειδή όμως η αγορά του Μουζακίου δεν αντέχει τόσο μεγάλη απώλεια και επειδή ο χώρος υπάρχει,Προτείνω κάθε Σάββατο να λειτουργεί στο Μουζάκι μια σύγχρονη κλειστήΑγορά υπαίθριου εμπορίου πρότυπο στη Θεσσαλία, με προϋποθέσεις ευζωίας Ζώων- Πτηνών, με Τριφύλλι, Άχυρο, Ζωοτροφές κ.α. με περίφραξη, στέγαστρα, ζυγιστικό σύστημα, απολύμανση, με κανόνες περιβάλλοντος-αισθητικής-υγιεινής, ασφάλειας, τάξης και υγειονομικό έλεγχο.

«Άμα θέλουμε…να ζωντανέψει το Υπαίθριο Εμπόριο το Σάββατο στο Μουζάκι».-

 

Από τον Αστέριο Βασιλάκο, Σύμβουλο Κοινότητας Μουζακίου