- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Βασίλης Τσιάκος: Εδώ χτυπάει η καρδιά της δημιουργίας και της ανάπτυξης

Στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας επικεφαλής του Συνδυασμού «Καρδίτσα, ο τόπος μας» κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος επισκέφθηκε την έκθεση επαγγελματικής εκπαίδευσης που διοργάνωσαν  στο χώρο τα Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού μας σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιο Δήμαρχο τα έργα τους. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια των μαθητών και των Εκπαιδευτικών να αναπτύξουν τις δεξιότητες και να εφαρμόσουν με πρακτικό τρόπο τις γνώσεις που αποκόμισαν από την σχολική τους εκπαίδευση.

Ο κ. Τσιάκος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα έργα των παιδιών, επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και ενημερώθηκε για τις κατασκευές  και τη λειτουργικότητα τους.  «Εδώ χτυπάει η καρδιά της δημιουργίας. Πρόκειται για τα παιδιά μας που θα αποτελέσουν αύριο το επίκεντρο της ανάπτυξης. Παιδιά μορφωμένα, με υψηλό επίπεδο γνώσεων, με τεχνολογικές δεξιότητες σημαντικές. Είναι η γενιά που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην τόπο μας, στη χώρα μας. Εμείς ως δημοτική αρχή θα φροντίσουμε για αυτά τα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε να μένουν στο τόπο μας. Ώστε μετά τις σπουδές τους να μην αναγκάζονται να φύγουν από την περιοχή μας για να βρουν δουλειά. Τέλος θα ήθελα να δηλώσω ότι θεωρούμε την επαγγελματική εκπαίδευση ως βασικό πυλώνα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με αυτό τον τρόπο θα την αντιμετωπίσουμε ως δημοτική αρχή» κατέληξε στη δήλωση του  ο κ. Τσιάκος.