- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Βασίλης Τσιάκος: Ελπίζουμε στην νέα γενιά

Μια εντυπωσιακή σχολική δραστηριότητα με πειράματα φυσικής επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος βρέθηκε στο χώρο των 1ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους όπου το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών του Νομού μας πραγματοποίησε την  ετήσια εκδήλωση του. Στην εκδήλωση μετείχαν μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκειων της Καρδίτσας και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιο Δήμαρχο τα έργα τους. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια των μαθητών και των Εκπαιδευτικών να αναπτύξουν τις δεξιότητες και να εφαρμόσουν με πρακτικό τρόπο τις γνώσεις που αποκόμισαν από την σχολική τους εκπαίδευση και ιδιαίτερα από τα μαθήματα των φυσικών επιστημών.

Ο κ. Τσιάκος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα έργα των παιδιών, επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και ενημερώθηκε για τις κατασκευές  και τη λειτουργικότητα τους.  «Εδώ χτυπάει η καρδιά της δημιουργίας. Πρόκειται για τα παιδιά μας που θα αποτελέσουν αύριο το επίκεντρο της ανάπτυξης. Παιδιά μορφωμένα, με υψηλό επίπεδο γνώσεων, με τεχνολογικές δεξιότητες σημαντικές. Είναι η γενιά που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην τόπο μας, στη χώρα μας. Εμείς ως δημοτική αρχή θα φροντίσουμε για αυτά τα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε να μένουν στο τόπο μας. Ώστε μετά τις σπουδές τους να μην αναγκάζονται να φύγουν από την περιοχή μας για να βρουν δουλειά.