- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Βασίλης Τσιάκος: Πολύπλευρος και δύσκολος ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας

Την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίαςεπισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα, ο τόπος μας» κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος συναντήθηκε με το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους. Οι δημοτικοί αστυνόμοι ευχαρίστησαν τον κ. Τσιάκο για την επίσκεψη του. Σε ότι αφορά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν ως σημαντικότερο έθεσαν το θέμα του χώρου στον οποίο στεγάζονται (σε κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς) τονίζοντας ότι δεν επαρκεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε τους δημοτικούς αστυνόμους που τον ενημέρωσαν για το έργο τους. Όπως τόνισε η δημοτική αστυνομία σε μια πόλη όπως η Καρδίτσα είναι μια κρίσιμη υπηρεσία καθώς καλείται να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών και να φροντίζει η πόλη να λειτουργεί καλύτερα για όλους. «Ο ρόλος σας είναι πολύπλευρος και δύσκολος. Ξέρω ότι κάνετε τη δουλειά σας ευσυνείδητα και πολλές φορές υπερβαίνετε τον εαυτό σας για να ανταποκριθείτε. Σε κάθε περίπτωση η δική μας φιλοσοφία είναι ότι η δημοτική αστυνομία έχει ως στόχο να «εκπαιδεύει» τους δημότες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στο δημόσιο χώρο. Ο σεβασμός του δημόσιου χώρου είναι πολύ σημαντικό πράγμα για μια οργανωμένη πόλη και για να λειτουργεί ο Δήμος καλύτερα. Ωστόσο κύριο «όπλο» προς την κατεύθυνση εφαρμογής των νόμων και των δημοτικών αποφάσεων, θα πρέπει να είναι η πειθώ και ο διάλογος. Εξαντλητικός πολλές φορές αλλά απολύτως απαραίτητος. Έχω την εντύπωση – υπογράμμισε ο υποψήφιοςΔήμαρχος – ότι υπερβολική αυστηρότητα και το κυνήγι του δημότη με την επιβολή προστίμων λειτουργεί αντίθετα από το επιθυμητό» κατέληξε.

Σε ότι αφορά πάντως το ζήτημα στέγασης της δημοτικής αστυνομίας ο κ.Τσιάκος συμφώνησε ότι ο σημερινός χώρος δεν είναι κατάλληλος για την υπηρεσία. Επίσης υπογράμμισε ότι για να μπορεί να κάνει όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά του ο δημοτικός αστυνόμος, θα πρέπει να είναι σωστά εξοπλισμένος. «Σε κάθε περίπτωση δεν ήρθα εδώ σήμερα για να δώσω ανέξοδες υποσχέσεις. Εκείνο μόνο που θέλω να σας πω είναι πως εφόσον εκλεγούμε στο Δήμο Καρδίτσας δεσμεύομαι δημοσίως ότι θα έχουμε άριστη συνεργασία» κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος.