- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Βελτιώνεται η ύδρευση σε Δ.Δ. του Δήμου Καρδίτσας

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και για τα πρώτα έργα αποκατάστασης τεσσάρων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, από τους 19 συνολικά ΧΑΔΑ, που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Όπως έχει επισημάνει ο  κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η ολοκλήρωση των έργων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, βάζει τέλος στα βαριά πρόστιμα που καλείται να πληρώνει η χώρα για καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύει την μεγάλη ανάγκη για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του «ΦιλόΔημου» και το αποτέλεσμα ξεπερνά όλες τις προσδοκίες. Μέσα σε μόλις 80 ημερολογιακές ημέρες, από τις 15 Ιουνίου 2018 μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 105 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 351.477.350,86  εκατ. Ευρώ.

Από το Νομό Καρδίτσας

ΔΕΥΑ Καρδίτσας:  Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του συστήματος ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Καρδίτσας (Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλας-Αρτεσιανού) 2.600.000,00 €