- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Βιβλιοθήκες: Σημεία και τέρατα από τις κουκίδες του Πόλλοκ

Με τρεις όμορφες δράσεις, συνεχίστηκε η 2η μέρα του 2ου ολοκληρωμένου κύκλου, της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», τα παιδιά είδαν διάφορους χάρτες της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου και προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τα υπομνήματά τους.

Άκουσαν για την ιστορία των χαρτών και είδαν φωτογραφίες με τους πρώτους χάρτες, χαραγμένους στην πέτρα, μέσα στο θαυμάσιο «Βιβλίο των Χαρτών» από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Στη συνέχεια έπαιξαν παιχνίδια όπου έβρισκαν «τα σημεία στο χάρτη» κι έφτιαξαν δικούς του πολύχρωμου χάρτες με όμορφα και κατατοπιστικά υπομνήματα!!!

Σήμερα στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» είχαμε την τύχη να βιώσουμε φρίκη και ανατριχίλες αφού “μας την έπεσαν” τα πιο τρομακτικά, διεστραμμένα, θανατηφόρα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας.

Παράξενα, απρόβλεπτα και τραγικά διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή. Μινώταυρος, Τυφώνας, Λερναία Ύδρα, Κέρβερος, Σφίγγα, κ.α. έχουν το πρόσωπο της απειλής και του φόβου, αλλά εμείς τα κοιτάξαμε με δέος και ……ΤΣΙΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ατελιέ του «Τζάκσον Πόλλοκ». Αρχικά, παρακολούθησαν την  προβολή βίντεο με τη ζωή και τα έργα του μεγάλου Αμερικανού ζωγράφου. Στη συνέχεια, πάνω σε χαρτί του μέτρου χρησιμοποιώντας τα βασικά χρώματα προσπάθησαν να μιμηθούν την τεχνική του Τζάκσον Πόλλοκ που ονομάζεται dripping.

Το σημείο όμως που διασκεδάσαμε περισσότερο, ήταν το σημείο της δράσης κατά το οποίο μεταμορφωθήκαμε οι ίδιοι σε πίνακες του μεγάλου ζωγράφου. Μια ακόμα δημιουργική δράση που την ευχαριστηθήκαμε με την ψυχή μας μικροί και μεγάλοι!!!!!!!!!!!!!!!

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, οι δράσεις της  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζονται, στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», Από σημείο σε σημείο.  Ενώνουμε κουκίδες στο χαρτί και φτιάχνουμε όμορφε εικόνες, μέσα από τα αγαπημένα μας βιβλία.

                Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», Οι αναμνήσεις μας – σημεία της ιστορίας μας. Πάνω σε μια χρονογραμμή ποια είναι τα σημεία – σταθμοί της δικιάς σου ζωής; Ένα νοσταλγικό ταξίδι στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου»,  Η Χιονάτη και τα σημεία. Αφήγηση της ιστορίας με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lawater.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 [1], στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας [2] & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas [3], καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/ [4].

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!