- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Βράβευσε εθελοντικές οργανώσεις ο Κώστας Αγοραστός

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός βράβευσε σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις εθελοντικές  ομάδες που συμμετείχαν στην άσκηση έρευνας και  διάσωσης «Χιονοστιβάδα 2019».  Η άσκηση που  είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στον Κίσαβο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,  με τη συμμετοχή περισσότερων   από 150 εθελοντών και παρατηρητών.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που διαθέτουμε για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα. Με σχέδιο και υπευθυνότητα εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας. Ένα πρόγραμμα με το οποίο συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του στόλου αυτοκινήτων και μηχανημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έχουμε επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης με έργα πρόληψης δασικών πυρκαγιών και κατασκευή υδατοδεξαμενών σε καίρια σημεία. Συγχαρητήρια στους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στην άσκηση διάσωσης  στον Κίσσαβο και τη γενικότερη εθελοντική τους δράση, συμμετοχή  και προσφορά» τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μέσω του ΕΣΠΑ οι φορείς πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας (Πυροσβεστικό Σώμα κλπ), ενισχύονται  με νέο εξοπλισμό  συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ για  την προμήθεια εξοπλισμού και συστημάτων διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές. Στο πλαίσιο αυτό οι  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Θεσσαλίας  χρηματοδοτήθηκαν με 3 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 19 πυροσβεστικών οχημάτων. Ενώ πρόσφατα, μετά από εισήγηση του κ. Αγοραστού που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο,  η Πολιτική Προστασία της  Περιφέρειας Θεσσαλίας ενισχύθηκε  με  νέο  και σύγχρονο εξοπλισμό (μηχανήματα έργου,, αυτοκίνητα, μετεωρολογικοί σταθμοί κλπ), προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι οργανώσεις που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας (Ε.Ο.Σ.), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας (Ε.Ε.Σ.), Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λάρισας (Ε.Ο.Δ.), η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας ΕΠ.ΟΜ. Ε. Α, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας (Ε.Ρ.Θ.), ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας (Κ.Σ.Λ.) και η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Λάρισας.