- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Β. Φωτόπουλος: Ηχηρή και ύποπτη η σιωπή των Βρυξελών στις εξαγγελίες Τσίπρα

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω τις σκέψεις μου και το άρθρο μου από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 για να εξάγω κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.

Το να μην εφαρμόζει Πρωθυπουργός της χώρας την απόφαση του λαού σε Δημοψήφισμα το οποίο ο ίδιος προκάλεσε, και  το αποτέλεσμα ήταν αυτό που επιθυμούσε και προέτρεπε τον λαό να ψηφίσει, Ισοδυναμεί αφ’ ενός με πραξικόπημα, και αφετέρου μα την μεγαλύτερη κωλοτούμπα που έχει καταγραφεί στην παγκόσμια πολιτική ιστορία.  Σε ένα αντίστοιχο δημοψήφισμα πρόσφατα είδαμε τον Ιταλό Πρωθυπουργό να παραιτείτε επειδή έχασε το δημοψήφισμα. Επέδειξε τουλάχιστον αξιοπρέπεια.

Και θα ήθελα να απευθύνω ένα ρητορικό ερώτημα στους υποστηρικτές του κου Τσίπρα,  και να τους ρωτήσω εάν οι ίδιοι θα ανεχότανε από οποιονδήποτε άλλο πρωθυπουργό να παραβιάσει τόσο απροκάλυπτα την απόφαση του Ελληνικού Λαού?.

Αδυνατώ να βρω ένα καλό λόγο για τον οποίο κάποιος Πρωθυπουργός να παραβιάζει το Σύνταγμα, και να κουρελιάζει το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Ή μάλλον δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Κάποια δείγματα μας δίνουν το τελευταίο διάστημα κάποιοι υπουργοί με τις δηλώσεις τους όπως «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει», και το ότι υπουργός ζητάει «να ξεκινήσει διάλογος για να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας». Είναι στ’ αλήθεια δηλώσεις Ελλήνων υπουργών αυτές? Ακόμη και οι Τούρκοι θα ντρέπονταν να τις εκστομίσουν παρ’  ότι  η  αρπαγή κάποιων νησιών είναι ο διακαής τους πόθος.

Τολμούν όμως να τα λένε κάποιοι «έλληνες» και μάλιστα υπουργοί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ξεπεσμός. Δεν έχει πιο κάτω.  Πιο κάτω είναι μόνο ο «εφιάλτης» και οι «κερκόπορτες».

Θα ήθελα να σχολιάσω επίσης τις πρόσφατες  εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την 13η σύνταξη.                  Αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι αλήθεια, και αναζητώ εναγωνίως την παγίδα που κρύβεται από πίσω.

Δεν μου  φαίνεται λογικό να βγαίνει ο Τσίπρας και να τάζει 614 εκατομμύρια, εν’ μέσω οικονομικού αρμαγεδώνα, όταν οι δανειστές πάνε κι’ έρχονται χωρίς να κλείνουν την αξιολόγηση, όταν ζητούν κάθε χρόνο να επιτυγχάνουμε πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, που σημαίνει φόρους 6,5 δις,  για τα επόμενα 10 χρόνια τα οποία έχει υπογράψει ήδη η κυβέρνηση. Και καλά το  να τάζει και να ψεύδεται ο Πρωθυπουργός, του έχει γίνει καθημερινότητα, αλλά η “ Τρόϊκα ” να σωπαίνει? Ύποπτο μου  φαίνεται?

Μάλλον εκλογές μυρίζομαι και “ηρεμία πριν την καταιγίδα “

Μακάρι  να είναι αληθινό, και να το περάσει για το καλό όλων μας.

Δεν μπορώ όμως να μην φέρω στο μυαλό μου την περιπέτεια που ζήσαμε πέρυσι με τις «μαγκιές του Βαρουφάκη»  όταν ο Τσίπρας «έφαγε τα μούτρα του»  και μας έμειναν αμανάτι τα  “Capital Controls”.

 Πάμε λοιπόν για νέες περιπέτειες Νο 2 από μια παρέα ανεύθυνων και επικίνδυνων «ηγετίσκων».

Λάβετε θέσεις

 

Του Βασίλη Φωτόπουλου, Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων – Αντιπροέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Καρδίτσας