- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γέμισαν Άγραφα οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας

Μεγάλη πορεία με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 ανθρώπων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα 11 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας με κύριο ζήτημα την εναντίωση στην εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στα αγραφιώτικα βουνά. Η 11η Δεκεμβρίου είναι χαρακτηρισμένη ως «Ημέρα των Βουνών» και η πορεία είχε γενικότερο χαρακτήρα ενάντια στη σύγχρονη λεηλασία της φύσης, με τη συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών κατοίκων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε οτι συμμετείχαν συλλογικότητες ενάντια στη τοποθέτηση ανεμογεννητριώνστη Ζήρεια, Κρήτη, Εύβοια, Τήνο και Άνδρο , ορειβατικοί σύλλογοι, η Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και άλλες περιβαλλοντικές κινήσεις πολιτών.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν τα πανό της «Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών» και της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αθήνας για την Προστασία της Αγράφων» με τη συμμετοχή δεκάδων Καρδιτσιωτών και Ευρυτάνων. Οι πορευόμενοι δεν πτοήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή και ξεκινώντας από το Μοναστηράκι και δια μέσου των οδών Αθηνάς και Σταδίου, έφτασαν στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα που έδειξε ότι πλέον σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν άνθρωποι που όλο και πιο οργανωμένα και μαζικά αντιστέκονται στο παράλογο της καταστροφής του πραγματικού πλούτου της χώρας, δηλαδή της φύσης, μόνο και μόνο για τα πρόσκαιρα κέρδη ορισμένων εταιριών.

Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, ενάντια στη λεηλασία της φύσης και με κεντρικότερο ζήτημα την αποτροπή της εγκατάστασης αιολικών εργοστασίων στα Άγραφα.