- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Για να μην πούμε το νερό….νεράκι

Παρά τις προσπάθειες των εργαζόμενων στη Δ.Ε.Υ.Α Μουζακίου για τον περιορισμό του ατιμολόγητου νερού στις προαναφερόμενες κοινότητες και  παρά τον αγώνα που κάνουμε εμείς ως Περιβαλλοντική Οργάνωσηγια να ευαισθητοποιήσουμε τους Πολίτες στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, εν τούτοις το Πόσιμο Νερό συνεχίζεικαι το έτος 2019 να χάνεται σε ποσοστό άνω του 65%, περίπου δημιουργώντας τεράστιο οικονομικό ζήτημα(ζημία άνω των 170.000,00€περίπουστην εξαετία)και Περιβαλλοντική  Καταστροφή  λόγω απώλειας τριών (3) εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων m3(3.600.000m3)περίπουδιαθέσιμων πόρων νερού.

Δυστυχώς  και μέχρι σήμερα δεν έχει γνωστοποιηθεί η αιτιολογία  του  τεράστιου αυτού  αρνητικού υδατικού  ισοζυγίου. Που οφείλεται δηλαδή;σε κακό δίκτυο; σε αόρατες διαρροές και θραύσεις ; σε υδροκλοπές από παράνομες παροχές ; σε υπομετρήσεις; ήείναι συνδυασμός όλων αυτών;

Προφανώς οι έλεγχοι για εντοπισμό λαθραίων υδροληψιώνδεν απέδωσαν,καθ ότι και το έτος 2019 καταγράφηκεμεγάλη ζημία απόαναιτιολόγητη απώλεια νερού,τηνοποία καλούνται να πληρώσουν όλοι οι Δημότες κι αυτό είναι άδικο.

Ελπίζουμε ότι, το νέο Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α Μουζακίου «στελεχωμένο όπως λένε με άξιους επιστήμονες και περιβαλλοντική ευθύνη» θα αναλάβει τις υποχρεώσεις τουκαι ως,«Ο των κρηνών Επιμελητής»με βάση την αρχή της ισονομίαςκαι ανταποδοτικότηταςθα μεριμνήσει για Τηλεμέτρηση-Τηλεχειρισμό-Τηλεέλεγχο για τις φαινόμενες απώλειες και τημη εξουσιοδοτημένη κατανάλωση, καταλογίζοντας στους υπεύθυνους την προαναφερόμενη οικονομική, ηθική και περιβαλλοντική ζημία. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό σε ανεπάρκεια και χάνεται κάθε μέρα! Γι αυτόδεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση που θα έλθει από τυχόν καινούργια δίκτυα του «Φιλόδημος». Τώρα, Χθες  θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, δράσεις, μέτρα.- «Αρχή πάντων Ύδωρ»

 

Για την  Περιβαλλοντική  και  Οικολογική Παρέμβαση Αστέριος Βασιλάκος, Λάμπρος Γιώτης