- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Για το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού και τα σχολεία του Μουζακίου

Μετά τη δημόσια παρέμβασή μας ο  Δήμαρχος Μουζακίου αποφάσισε τελικά στις γιορτές να επισκευάσει το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού όπως ανακοίνωσε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση ελήφθη σε κλειστή σύσκεψη του Δημάρχου με το προεδρείο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγναντερού ,στην οποία ζητήθηκε από τον Δήμαρχο, η Δημόσια διάψευση των συμβούλων της αντιπολίτευσης και σε αντάλλαγμα  ενέκρινε εργασίες ελαιοχρωματισμού και  αναβάθμισης εξοπλισμού του σχολείου. Στο  Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος προκάλεσε με νεύμα τον δημοτικό σύμβουλο  κ. Τζιβέλη να του απευθύνει ερώτημα ,έτσι ώστε ο ίδιος να λάβει  αφορμή να επιτεθεί στην αντιπολίτευση  και να εξαγγείλει τις αποφάσεις του.

Από τον χειρισμό του θέματος αποκαλύφθηκε πως ο Δήμαρχος δεν θέλει συναίνεση ,επιθυμεί την πόλωση και την αντιδικία .Δεν θέλει σύμπνοια και ομόνοια. Σε ότι προτείνει η αντιπολίτευση αντιδρά με πείσμα και μένος , όπως έγινε με το εντευκτήριο στη Γελάνθη  που γκρεμίστηκε .

Είμαστε υπερήφανοι που  μετά από τις παρεμβάσεις μας  οι μαθητές του Αγναντερού θα έχουν ένα καθαρό και ζεστό σχολείο τη νέα χρονιά.

Η δημοτική μας παράταξη  δίνει μεγάλη σημασία στους νέους και στην εκπαίδευσή τους .Τα  σχολικά συγκροτήματα του Δήμου  είναι στις προτεραιότητές μας .Θα λαμβάνουν ότι δικαιούνται κι ακόμη περισσότερα προκειμένου οι μαθητές του Δήμου μας να έχουν μια αξιοπρεπή και σύγχρονη εκπαίδευση.

.Τη γραφική ύλη θα την προμηθεύονται μετά από συνολικό διαγωνισμό έτσι ώστε να  έχουμε  έκπτωση η οποία θα επιστρέφει και πάλι στα σχολεία.

.Τα έσοδα από τους  σχολικούς αγρούς-κλήρους  θα αποδίδονται στα σχολεία . Μέχρι σήμερα  παρά τις παρεμβάσεις μας ο Δήμαρχος τα δίνει  για  πανηγύρια κ.α. .

.Τα δύο κληροδοτήματα  ΄΄Νεοπτόλεμου Δήμου ΄΄ στα Κανάλια και ΄΄Αθανασίου Ανδρέου ΄΄ στο  Μουζάκι  ,θα λειτουργούν  με πλήρη διαφάνεια προς όφελος όλων των μαθητών . Οι ευεργέτες αυτοί άφησαν την περιουσία στους μαθητές .Στο Μουζάκι από τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ  έσοδα και δαπάνες ,ένα (1) ευρώ δεν δόθηκε σε μαθητές από το κληροδότημα ΄΄Αθανασίου Ανδρέου΄΄  .

Αγαπητοί συνδημότες οι παλαιοκομματικές πρακτικές  της μικροπολιτικής των συμφερόντων είναι αυτές που  πισωγυρίζουν την κοινωνία μας .

Είναι αυτές που προσπαθούν να μας φιμώσουν.

Είναι αυτές που δεν μας δίνουν χώρο στα ΜΜΕ.

Είναι αυτές που διέταξαν  τις κάμερες να γράφουν πίσω από την πλάτη μας.

Εμείς θέλουμε να βλέπουμε μπροστά, πέρα και μακριά από συμφέροντα και μαζί θα το πετύχουμε.

Από το βιντεοσκοπημένο απόσπασμα του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία, η επικεφαλής Παρασκευή Ντούρβα