- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Για φαντάσου… μαξιλάρια στο φεγγάρι!!!

Συνεχίστηκε τη Τρίτη 16 Ιουλίου σε δύο παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 8η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και τίτλο «Για φαντάσου…».

Μια ημέρα γεμάτη όνειρα για τα παιδιά της Παιδικής Βιβλιοθήκης συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», αφού το σημερινό μας θέμα ήταν “Τα μαξιλάρια των ονείρων. Τα παιδιά αφηγήθηκαν τα όνειρα τους,  τις συνήθειές τους,  τους φόβους τους,  κάνοντας απλές ερωτήσεις γύρω από τις συνήθειες του ύπνου.

Συζητήσαμε για την ονειροπόληση, για τα όνειρα τους για το μέλλον, τι θέλουν να γίνουν όταν θα μεγαλώσουν. Στο τέλος, το κάθε παιδί, με χαρτί του μέτρου, δωρεά του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, έφτιαξε το δικό του μαξιλάρι, ζωγραφίζοντας από τη μία πλευρά τα όνειρά του και από την άλλη πλευρά τους φόβους και τους εφιάλτες του.

Φεύγοντας πήραν μαζί τους το “μαξιλάρι” τους, για να τους υπενθυμίζει ότι η ζωή  είναι σαν ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» το φεγγάρι, τα τραγούδια που έχουν γραφτεί σε όλο τον κόσμο, αλλά και η εικονογράφησή του μέσα στα παιδικά βιβλία, ήταν το θέμα της ημέρας.

Διαβάσαμε μύθους, παραμύθια και παραδόσεις ανά τον κόσμο για το φεγγάρι, αλλά με αφορμή το μύθο της Σελήνης και του καλού της του Ενδυμίωνα, μέσα από τα βιβλία μυθολογίας της Σοφίας Ζαραμπούκα, από τις εκδόσεις Κέδρος, μιλήσαμε για τα όνειρα, τα καλά και τα άσχημα και εκτός από τις πανέμορφες ζωγραφιές που εμπνεύστηκαν τα παιδιά από το φεγγάρι και τις ιστορίες του, φτιάξαμε και ονειροπαγίδες για να φυλακίζουμε τους εφιάλτες μας!!!

Τη Τετάρτη 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω δράση σε δύο παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας:

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» και στην Παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά»  – «Για φαντάσου… Το καλοκαίρι. Την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν». Ας διαβάσουμε τα ποιήματα, ας διαβάσουμε τα παραμύθια, για να βρούμε και να σχεδιάσουμε τον δικό μας δρόμο μέσα στο καλοκαίρι..

 Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών.

Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Για φαντάσου… ένα συναρπαστικό καλοκαίρι στις παιδικές Βιβλιοθήκες της πόλης μας!!!