- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γιορτή αλληλεγγύης και φιλίας για τα παιδιά των προσφύγων

Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ)  και το Σωματείο Εμποροϋπάλληλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στα θύματα πολέμου και ξεριζωμού που βρίσκονται στην Καρδίτσα, με αφορμή τις γιορτινές αυτές μέρες, οργανώνουν γιορτή αλληλεγγύης και φιλίας για τα παιδιά στο Διαπολιτισμικό Κέντρο των προσφύγων το  «Σταυροδρόμι» την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 12μ.

Στην γιορτή αυτή ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα με την καθοδήγηση παιδαγωγών, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν (ελληνικά, αραβικά, γαλλικά) θα χορέψουν, θα ζωγραφίσουν, θα πάρουν δώρα και γλυκίσματα.

Στεκόμαστε στο πλάι κάθε προσφυγογονέα βροντοφωνάζοντας: Όχι άλλοι θάνατοι μικρών παιδιών. Πώς να δεχτούμε ότι κάποια παιδιά ζουν σε συνθήκες που μαζί με το τελευταίο τους «παιχνίδι» αφήνουν και την τελευταία τους πνοή;
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις γυναίκες κάθε ηλικίας που ο κατατρεγμός του πολέμου τις έφερε στο κατώφλι της πόρτας μας και οι πολιτικές των κυβερνήσεων τις αφήνουν έρμαια να διαβιούν σε συνθήκες κόλασης. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την απάνθρωπη και  επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στη χώρα. Η σημερινή κυβέρνηση, αξιοποιώντας την οριακή κατάσταση στα νησιά, κλιμακώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, παίρνοντας την απαράδεκτη απόφαση κατάργησης της εξέτασης της αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό, ενώ με πρόσχημα τους πρόσφυγες ενισχύει το ρόλο του ΝΑΤΟ και της FRONTEX και την παρουσία τους στο Αιγαίο.
Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα hot spots και να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας. Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος και απροστάτευτος. Να προχωρήσουν οι οικογενειακές επανενώσεις και να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να τηρηθούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, καθώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και μεταναστών.

Η αλληλεγγύη μας είναι και θα είναι αμέριστη, έμπρακτη, σταθερή και διαρκής. Πέρα από τα προσωρινά μέτρα ανακούφισης, για τα οποία παλεύουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το βλέμμα και οι αγώνες μας στρέφονται σ’ ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση. Στο αγωνιστικό μας παρόν και στο ελπιδοφόρο μέλλον μας τίποτα δεν μας χωρίζει από τις γυναίκες αυτές που σήμερα υποφέρουν και πενθούν. Ο αγώνας για τη ζωή θα είναι κοινός, γιατί τα όνειρά μας για τα παιδιά μας δεν έχουν σύνορα. Κανείς δεν μπορεί να τα εμποδίσει!