- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γιορτή της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου

Μουσικοί της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Ρούμελης και της Στερεάς, φέτος ενώνουν τις μελωδίες και τις φωνές τους σε ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Μουσικής κατά μήκος του Αχελώου με πολλαπλό σκοπό… Η μουσική να ενώσει τον κόσμοκαι ταυτόχρονα να αναδειχθεί η Τοπική Ιστορία και η πλούσια Πολιτιστική Κληρονομιά που διαθέτει η περιοχή.

Πέρυσι για πρώτη φορά, η Κοιλάδα του Αχελώου γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στις 24 Ιουνίου, με εκδηλώσεις στα χωριά και στα γεφύρια του Αχελώου.

Φέτος, η Εθελοντική ομάδα της «European Music Day Acheloos Valley» οργανώνει φεστιβάλ μουσικής κατά μήκος του Αχελώου. Δήμος Αργιθέας (Δ. Ε. Δυτικής Αργιθέας και Αχελώου), Γ. Καραϊσκάκη (Δ. Ε. Τετραφυλλίας), Αγράφων (Δ. Ε. Ασπροποτάμου) και Αμφιλοχίας (Δ. Ε. Ινάχου).

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το ιστορικό γεφύρι του Πετρωτού Αργιθέας, συνεχίζουν στην Ορεινή Άρτα, Δυτική Ευρυτανία, με τη λήξη της Γιορτής στα παραδοσιακά χωριά του Ορεινού Βάλτου.

Η γιορτή θα γίνει το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει εκτός από μουσική – έντεχνη & παραδοσιακή – και απαγγελία σχετικών ποιημάτων κοντά σε μνημεία της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα, θα ανακοινωθεί στις 5 Ιουνίου.

Τα σημεία που προγραμματίζονται εκδηλώσεις για φέτος είναι:

– Γέφυρα Πετρωτού

– Επισκοπή Βραγκιανών

– Άγιος Βασίλειος Πηγών

– Κεντρική πλατεία Μεγαλόχαρης

– Γέφυρα Τέμπλας/Παλιογέφυρο

– Κάστρο Περδικακίου/Καλάνα

– Παλαιός οικισμός Εμπεσού