- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γιώργος Καπράνας : Ο αγώνας είναι μονόδρομος

Στις 4 Φλεβάρη ζήσαμε ιστορικές στιγμές στη χώρα μας. Σε ολόκληρη την επικράτεια εκείνη την  ημέρα οι δρόμοι και οι πλατείες βούλιαξαν από τον κόσμο. Ήταν από τις πιο μαζικές, αγωνιστικές σε συμμετοχή απεργίες της τελευταίας 20ετίας.

Σε αυτή την απεργία – συλλαλητήριο συμμετείχαν όλοι: εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, έμποροι, τεχνικοί και επιστημονικοί φορείς, όλη η Ελλάδα ήταν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενη όχι μόνο για τις σκληρές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση αλλά και για την απόσυρση του απαράδεκτου και μη βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος που η ψήφισή του θα ήταν ο οδοστρωτήρας της κοινωνικής μας ασφάλισης και η ταφόπλακα για ολόκληρες ομάδες εργαζομένων που απασχολούνται σε διάφορους κλάδους ( αγρότες, τεχνικά και επιστημονικά επαγγέλματα, εμποροβιοτέχνες κ.λ.π.)

Παρά την καθολική διαμαρτυρία του Ελληνικού λαού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμμένει δογματικά στις αδιέξοδες, υφεσιακές και καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, καθώς και στη μη απόσυρση του απαράδεκτου και μη βιώσιμου αυτού ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ε’ όσο η κυβέρνηση θα εμμένει σ’ αυτά, τόσο και εμείς θα βγαίνουμε δυναμικά και μαχητικά στους δρόμους και τις πλατείες για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Γι’ αυτό και η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ , τους Συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας μας που επίσης θίγονται από το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποφάσισε την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίων Διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ζητώντας την απόσυρσή του.

Αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας όταν και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη Βουλή του οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού.

Για εμάς ο αγώνας είναι μονόδρομος, όσο αυτοί που μας κυβερνούν και στέλνουν τους εργαζόμενους και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία στην κλίνη του Προκρούστη, εγκαταλείψουν τις ανάλγητες και καταστροφικές πολιτικές τους.

Η τοποθέτηση του Προέδρου Εργατικού Κέντρου στο σημερινό Δ.Σ