- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γιώργος Καπράνας: Όλοι στην απεργία της 17ης Μαϊου

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι εκπρόσωποι κοινωνικών  και επιστημονικών φορέων σε συνάντηση τους, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα κατατεθούν από την κυβέρνηση προς ψήφιση τα νέα σκληρά και βάρβαρα μέτρα που αφορούν συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, κοινωνικά επιδόματα και την μεγάλη μείωση του αφορολόγητου.

Η κυβέρνηση μετά από την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την πιστή εφαρμογή του, είναι έτοιμη να υπογράψει και ένα 4ο Μνημόνιο με νέα επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα που θα εξαθλιώσουν περεταίρω  τον Ελληνικό λαό.

Τα νέα μέτρα που ψηφίζονται είναι:

Καθημερινά έχουμε αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Αντί η κυβέρνηση να προτάξει την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας διοίκησης και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας, συνεχίζει τον δρόμο της Λιτότητας, της Ύφεσης και της Ανεργίας, που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Απέναντι σ΄αυτή την πολιτική, το Συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να Αντιστέκεται.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να σταθεί στο πλευρό καμίας κυβέρνησης που διαλύει την κοινωνία και καθιστά εργαζόμενους και συνταξιούχους επαίτες.

Το Συνδικαλιστικό κίνημα παρά την επίθεση της λάσπης, την προσπάθεια απαξίωσής του, πάλεψε και παλεύει για να αποκρούσει αυτέ τις πολιτικές.

Τα συνδικάτα προσέφυγαν από την πρώτη στιγμή το 2010, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, ενώ κατατέθηκαν ήδη νέες προσφυγές που είχαν σαν αποτέλεσμα την παρουσία του ILO στην Ελλάδα.

Έχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώνουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές.

Γι΄αυτό θα πρέπει να συντονιστούμε, εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, Συνταξιούχοι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, άνεργοι, να δώσουμε με δυναμικό τρόπο στις 17 Μαΐου ημέρα Γενικής Απεργίας την απάντησή μας με την παρουσία μας, βουλιάζοντας τις πλατείες φωνάζοντας όλοι μαζί.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!!!

 

Εισήγηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας στο Δ.Σ.