- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γιώργος Καπράνας: Όλοι στην κινητοποίηση για το Βοήθεια στο Σπίτι

Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι  Βοήθεια στο σπίτι  βρίσκονται σε μια πολύχρονη εργασιακή ομηρία. Είναι εργαζόμενοι που εργάζονται εδώ και 15 χρόνια ανελλιπώς, προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Προσφέρουν ένα σημαντικότατο κοινωνικό έργο το οποίο αναγνωρίζεται από όλους.

Αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει από υποσχέσεις τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της τωρινής για μετατροπή των συμβάσεών τους, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Πρόσφατα ο Κύριος Σκουρλέτης όσο και η Κυρία Φωτίου υπουργοί της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν για οριστική λύση του εργασιακού τους αυτού προβλήματος ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό εργασιακό καθεστώς και να μπει ένα τέλος στην αγωνία αυτών των εργαζομένων.

Οι δωρεάν παροχές υγείας και πρόνοιας είναι υποχρέωση κάθε Πολιτισμένου Ευρωπαϊκού Κράτους. Η βοήθεια στο σπίτι   πρέπει να παραμείνει Κρατική και να παρέχεται δωρεάν σε όσους την έχουν ανάγκη. Πρέπει να συνεχίσει η παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Γι΄ αυτό στις 6 Ιουλίου σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας προκηρύσσουμε απεργία στο Ν. Καρδίτσας για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα <<Βοήθεια στο σπίτι>> για να μπορούν να συμμετέχουν στην κεντρική κινητοποίηση –συγκέντρωση που οργανώνει το Πανελλήνιο Συντονιστικό τους Όργανο στις 6 Ιουλίου 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.