- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

« Γουρουνοχαρά» στο Τ.Δ. Πορτίτσας του Δήμου Μητρόπολης

 Το μεσημέρι της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων το έθιμο της « Γουρουνοχαράς » αναβίωσε για ακόμη μια χρονιά στο Τ.Δ. Πορτίτσας του Δήμου Μητρόπολης.

Ο καλός καιρός βοήθησε τα μέλη  του μορφωτικού συλλόγου το  « Πνεύμα », να τηρήσουν το ξεχωριστό αυτό έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με παραδοσιακές εκδηλώσεις και με την στήριξη της Δημοτικής αρχής.

 Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μητρόπολης κ. Γεώργιος Γιοβάνης, ο περιφερειακός Σύμβουλος  Αναστασόπουλος Αντώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τ.Κ. Μητρόπολης Κουκουζέλης Λάμπρος,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Καρδίτσας Ζορμπάς Ιωάννης και Παπαδημητρίου Χαρίλαος, ο απερχόμενος Πρόεδρος Μαλισιώβας Αποστόλης και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τ.Κ. Πορτίτσας, Καφρίτσας Αθανάσιος, Τοπικοί Σύμβουλοι  και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου.

Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Βάϊος Τσικρίκης και τα μέλη του οργάνωσαν την εκδήλωση όπως τον παλιό καιρό με το καθιερωμένο φαγοπότι, καταναλώνοντας άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα από το γουρούνι όπως τηγανιά, τσιγαρίδες, βραστό, πατσάς, ντόπια λουκάνικα  κ.λ.π.

Τα μικρά παιδιά είδαν για πρώτη φορά πώς η φούσκα του γουρουνιού γίνεται μπάλα και την χρησιμοποιούσαν για παιχνίδι.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις βραδινές ώρες χορεύοντας με ζωντανή ορχήστρα.