- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Ελευθερίου: Οι έμποροι ψεύτικης ελπίδας τολμούν να μιλούν για εμπόριο πατριδοκαπηλίας και εθνικισμού

Δυστυχώς οι έμποροι  ψεύτικης ελπίδας και υποσχέσεων τολμούν να μιλούν για εμπόριο πατριδοκαπηλίας και εθνικισμού. Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γράψει την ιστορία όπως αυτοί την φαντάζονται ή θα επιθυμούσαν να είναι. Αυτό το έχουμε πει και άλλες φορές άλλωστε. Όσο για το θέμα μας που είναι η προδοτική συμφωνία για την παραχώρηση Μακεδονικής εθνότητας  στην συμφωνία αναγράφεται καθαρά ο όρος nationality=εθνικότητα αλλά και Μακεδονικής γλώσσας μιας και η Σλάβικη  γλώσσα τους, καμία σχέση δεν έχει μετην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Γυρίζοντας πίσω οι κουμμουνιστικές σας ρίζες από το 1931 προωθούσαν την δημιουργία ανεξάρτητου Μακεδονικού κράτους που να εκτείνεται μέχρι την θάλασσα  του Αιγαίου. Αργότερα αυτό ξανά δρομολογήθηκε το 1949 από τότε γραμματέα του ΚΚΕ Νικόλαο Ζαχαριάδη καθώς ήταν ολοφάνερη η  συντριπτική ήττα του Δημοκρατικού Στρατού στον εμφύλιο και έχοντας πάνω από το 40% των πολεμιστών του σλαβόφωνους κατοίκους της Μακεδονίας. Τυχαία ήταν  η υπογραφή της συμφωνίας στην περιοχή των Πρεσπών; Ορμητήριο και βάση των ανταρτών  την εποχή εκείνη.(προς τιμήν του το σημερινό  ΚΚΕ έχει αναθεωρήσει για πολλές λάθος θέσεις του παρελθόντος όπως και για την Μακεδονία).

Από εκεί και μετέπειτα το θέμα της Μακεδονίας υπέβοσκε έχοντας πάντα ο ηγέτης Τίτο το βλέμμα του στραμμένο στα νότια σύνορα της χώρας του. Μετά την διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, χαράχθηκε η εθνική γραμμή της χώρας μας που προέβλεπε καμία παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στην νέα ονομασία του κρατιδίου. Αυτή είναι και παραμένει από τότε και στο εξής ως η μοναδική εθνική πρόταση που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία του Κων/νου Καραμανλή το 1992.Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο Κων/νος Καραμανλής αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου ταυτιζόταν απόλυτα στην πρόταση αυτή, καθώς η μεγάλη  πολιτική εμπειρία αυτών των δύο πολιτικών προέβλεπε τις μελλοντικές αλυτρωτικές τάσεις που μπορεί να υπάρξουναπό την μεριά των Σκοπιανών με την χρήση του ονόματος Μακεδονία.

Στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τζορτζ Μπους και πρωθυπουργός των Σκοπίων ο ακραίος εθνικιστής Γκρουέφσκι, ο Κώστας Καραμανλής θέλοντας να επιτύχει έναν διπλωματικό ελιγμό προχώρησε στην πρόταση για διευθέτηση του ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς βέβαια με αναγνώριση γλώσσας και εθνικότητας Μακεδονικής. Όμως αυτό προτάθηκε βάση των συγκυριών εκείνης της εποχής και δεν αποτελούσε δεσμευτική πρόταση. Καθώς η ελληνική πλευρά τότε γνώριζε πως στο Βουκουρέστι δεν θα  δεχόντουσαν τίποτα λιγότερο από το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» η κυβέρνηση των Σκοπίων και οι φίλοι τους. Κύριε Τσίπρα μην χρησιμοποιείται την άθλια δικαιολογία ότι συνεχίζεται την πρόταση του Βουκουρεστίου το 2008.Οι αρμόδιοι γνωρίζουν πως στην διπλωματία πολλά γεγονότα ανατρέπονται και οι προτάσεις διαμορφώνονται βάση τα σημερινά δεδομένα με τις μελλοντικές  συνέπειες.

Η συμφωνία αυτή με τα τόσα αλυτρωτικά σημεία αναζωπυρώνει τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών και αυτό ξεκίνησε ήδη με τον αναφορά του πρωθυπουργού τους κ.Ζάεφ σε Έλληνες και Μακεδόνες. Ακόμα οι υπόγειες συμφωνίες που έχετε κάνει για μείωση του χρέους ύστερα από μαρτυρίες βουλευτών δεν μαρτυρούν την τόσο καλή σας διάθεση ώστε να βρεθεί  λύση σε ένα θέμα που μας απασχολεί τόσα χρόνια. Πουλήσατε πολύ φθηνά την ιστορία μας και το αίμα όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Ελληνική Μακεδονία. Η ιστορία δεν θα είναι τόσο καλή μαζί σας και με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος τραγική ενέργεια ήταν η χθεσινή ταύτιση την Δημοτικής Αρχής του δήμου Καρδίτσας με την κυβέρνηση ώστε να μην δεχθεί να προχωρήσει σε ψήφισμα κατά την συμφωνίας αυτής. Μάλλον τους ενώνουν πολλά  για να έρχονται  ενάντια στο λαϊκό αίσθημα και στην ιστορία.

 

Για την ΝΟΔΕ Καρδίτσας o αντιπρόεδρος Α’ Γιώργος Νικ. Ελευθερίου