- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Μεγάλο αναπτυξιακό κεφάλαιο ο αθλητισμός για το Ν. Καρδίτσας

«Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο από τους φορείς του Νομού στην κοινή προσπάθεια για την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδες στη νεολαία μας, αλλά και για την τοπική ανάπτυξη»! Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός, στη διάρκεια συνάντησης με τη Διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Καρδίτσας (Α.Σ.Κ.) – «Μέλι Αττική».

Ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση» για τα αθλητικά Σωματεία όχι μόνο του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας το μοντέλο λειτουργίας και την εντυπωσιακή πορεία του Συλλόγου στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ, τονίζοντας πως με καλή οργάνωση, σωστή οικονομική διαχείριση, συγκεκριμένο σχέδιο και προσήλωση στον στόχο, μπορούν να γίνουν πολλά θαύματα σε αυτόν τον τόπο!

Ειδικότερα, λόγω και της επιστημονικής κατάρτισής του κ. Κωτσού (είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και έκανε πολλά χρόνια αθλητική δημοσιογραφία) στα αθλητικά θέματα, η συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους του Α.Σ.Κ.για προβλήματα που τους απασχολούν ήταν ουσιαστική.

Σε πρώτο πλάνο τέθηκε το ζήτημα αξιοποίησης του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Καρδίτσας, καθώς ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι προϋποθέσεις και ο ακριβής χρόνος έναρξης της λειτουργίας του.

Ο κ. Κωτσόςεπισήμανε πως είναι ανάγκη όλοι οι ενδιαφερόμενοι τοπικοί σύλλογοι να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν, έτσι ώστε αυτό το πολύτιμο «κόσμημα» του Καρδιτσιώτικου αθλητισμού, να μετατραπεί σύντομα σε δυναμικό πυρήνα προβολής και ανάπτυξης του Νομού μας.

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πλέγμα διοργανώσεων, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που θα υλοποιούνται στο νέο Κλειστό. Αυτό πρέπει να είναι μοιρασμένο στο χρόνο προκειμένου το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο στο ευρύ κοινό και να διατηρείται η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας για μεγάλο διάστημα σε υψηλά επίπεδα. Επιβάλλεται να γίνουμε εξωστρεφείς και να βρούμε τρόπους στήριξης αυτού του μεγάλου έργου, διαφορετικά το όλο εγχείρημα θα γίνει θνησιγενές» τόνισε ο κ. Κωτσός.

Ο υποψήφιος βουλευτής συμμερίστηκε την αγωνία του Α.Σ.Κ. για την εξασφάλιση προτεραιότηταςστην χρήση του νέου Κλειστού, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι η προμετωπίδα του αθλητισμού στο Ν. Καρδίτσας γεγονός που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους αρμόδιους.

Εξέφρασε δε την πρόθεσή του να βοηθήσει όπως μπορεί το Σύλλογο και ειδικά μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εφόσον οι πολίτες του Νομού μας τον ορίσουν εκπρόσωπό τους στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Διοίκησης του Α.Σ.Κ. ευχήθηκαν στον κ. Κωτσό καλή επιτυχία στον αγώνα του, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ξανασυναντηθούν μαζί του πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης.