- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο Ν. Καρδίτσας όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα των αγροτών έχει κατακρημνιστεί!

Παρέμβαση στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή του σ/ν για την προστασία της πρώτης κατοικίας, έκανε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός ζητώντας να προσεχθεί ιδιαίτερα η περιοχή μας, καθώς «τα τελευταία χρόνια, το κατά κεφαλήν εισόδημα των περισσοτέρων κατοίκων που είναι αγρότες έχει κατακρημνιστεί»!

Ειδικότερα, ο κ. Κωτσός στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Μετά τη νικηφόρα έκβαση των εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία κληθήκαμε να πραγματοποιήσουμε έναν αγώνα δρόμου ώστε να βγει η πατρίδα μας από το τέλμα που είχε περιπέσει. Μετά από μεγάλες παρεμβάσεις και νομοσχέδια καλύψαμε μεγάλη απόσταση στο μαραθώνιο της βελτίωσης της καθημερινότητας και της διαβίωσης των πολιτών και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στον ελληνικό λαό πως μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.  Όμως η σκληρή δουλεία συνεχίζεται και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση συμμεριζόμενη τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που τα χρόνια της κρίσης έχασαν μεγάλο κομμάτι του εισοδήματος τους έρχεται να διευρύνει την προστασία της κύριας κατοικίας και ειδικά για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Και αυτό είναι ξεκάθαρα ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει στο σύνολο της κοινωνίας… Η Ν.Δ. έχει έρθει για να λύσει κοινωνικές αδικίες και όχι να καταδικάσει τα συνήθη φορολογικά υποζύγια.

Συγκεκριμένα:

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα να συμμετέχει εγγυητής μικρότερης ηλικίας σε περιπτώσεις ηλικιωμένων οφειλετών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ωφεληθούν από τη ρύθμιση των δόσεων σε βάθος 25-ετίας.

Με αυτές τις παρεμβάσεις θέλουμε να αντιληφθούν οι Έλληνες πολίτες και στο πιο απομακρυσμένο χωρίο της Ελλάδας ότι στεκόμαστε δίπλα τους ώστε να μην αισθάνονται ότι το κράτος δεν αφουγκράζεται τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους που με κόπο απέκτησαν και που οι συγκυρίες τους ανάγκασαν να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Ελληνικός Λαός είναι ένας λαός πουόταν αντιλαμβάνεται πως η πολιτική και οι πολιτικοί είναι κοντά του, τότε στηρίζει τις επιλογές τους.

Ξεφεύγοντας από κακέκτυπα του παρελθόντος, η κυβέρνησή μας δείχνει ευαισθησία σε όλους όσους σήκωσαν στους ώμους τους το βάρος της κρίσης και με το επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο που τίθεται σε διαβούλευση, ακολουθεί ορισμένους άξονες που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους και στις επιχειρήσεις.

Επιγραμματικά αναφέρω τη φορολογική ελάφρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω της εισαγωγής χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών, την παροχή κινήτρων για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ το σημαντικότερο είναι οτι ο υπολογισμός των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα γίνεται με βάση το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα.

Θέλω σε αυτό το σημείο να σταθώ στη γενέτειρά μου, στο Νομό Καρδίτσας… Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο Νομός Καρδίτσας έχει κατά κεφαλήν εισόδημα 9.870,00 Ευρώ (χαμηλότερο κατά 40% από το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας που φτάνει τα 16.381 ευρώ) όταν ο Ν. Λάρισας έχει κατά κεφαλήν 14.375,00 ευρώ,  η Μαγνησία  12.676,00  Ευρώ και τα Τρίκαλα με 11.264,00 Ευρώ. Είναι φανερή η φθίνουσα πορεία που έχει το αγροτικό εισόδημα τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας και ειδικότερα ο Νομός Καρδίτσας που είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός. Πιστεύω πως είναι ανάγκη με όλες τις παρεμβάσεις που συζητούνται στο εν λόγω νομοσχέδιο να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε περιοχές που παρατηρήθηκε κατακρήμνιση του εισοδήματος των κατοίκων τους».