- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Να επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων ως Κέντρο Εκπαίδευσης νέων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας ως Κέντρο Εκπαίδευσης των νέων Ειδικών Φρουρών και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ

Η Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας ιδρύθηκε με το Π.Δ. 164/92 και λειτούργησε για πρώτη φορά το Μάιο του 2003 στην Καρδίτσα, στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων. Οι άρτιες κτιριακές εγκαταστάσεις εμβαδού 2.800 τ.μ. βρίσκονται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 4 στρεμμάτων, όπου δύνανται να φιλοξενηθούν και να εκπαιδευτούν 200 – 250 άτομα.

Να σημειωθεί ότι στη διάθεση της Σχολής είχαν παραχωρηθεί κείμενες εκτάσεις από τον Δήμο Καρδίτσας προκειμένου να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις, αλλά και για να δημιουργηθούν νέες υποδομές εκπαίδευσης των δοκίμων όπως και έγινε, με τη διαμόρφωση πίστας εκγύμνασης μοτοσικλετιστών και γηπέδων άθλησης.

Η Σχολή λειτουργούσε με υποδειγματικό τρόπο και ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των υποψηφίων, ενώ είχε την υψηλότερη βάση εισαγωγής μεταξύ των Σχολών Αστυφυλάκων.

Παράλληλα, η στήριξη των τοπικών φορέων ήταν καθολική, ωστόσο τον Ιούνιο του 2009 ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στους πολιτικούς φορείς του Νομού Καρδίτσας.

Τελικά τον Οκτώβριο του 2012,αμέσως μετά την ορκωμοσία και των τελευταίωνδοκίμων το τοπικό Τμήμα έκλεισε με την αιτιολογία μείωσης του αριθμού των λειτουργούντων τότε παρόμοιων Τμημάτων στην επικράτεια για λόγους πληρέστερου διοικητικού ελέγχου, εξοικονόμησης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Έκτοτε δεν αναλήφθηκε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της Σχολής οι οποίες ανήκουν στο Υπουργείο σας.

Όμως, διακαής πόθος των τοπικών αρχών, φορέων και των κατοίκων είναι η επαναλειτουργία της Σχολής, αίτημα το οποίο και σας καταθέτω επίσημα με την παρούσα, θέλοντας να συμβάλλω στην προσπάθεια που καταβάλλετε για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Κύριε Υπουργέ

Επειδή κατανοώ την πολιτική ιδιαιτερότητα του αιτήματος και ότι για λόγους επιχειρησιακού προγραμματισμού σας είναι δύσκολη η άμεση ικανοποίησή του, προτείνω σε πρώτη φάση οι εγκαταστάσεις της Σχολής να επαναλειτουργήσουν για την εκπαίδευση- μετεκπαίδευση των νέων Ειδικών Φρουρών και άλλων στελεχών (ομάδες «ΔΕΛΤΑ» και «ΔΙΑΣ»), η αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..

Ο τόπος μας έχει απόλυτη ανάγκη την αξιοποίηση όλων ανεξαιρέτως των κρατικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων της (πρώην) Σχολής Αστυφυλάκων, οι οποίες μπορούν να καλύψουν πλήρως τις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναμένοντας την εξέταση του ζητήματος, είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,η συνεργασία.Εκφράζω δε, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σας ως επικεφαλής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ευχόμενος από καρδιάς να έχετε δημιουργική και επιτυχημένη θητεία.