- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Ποιοτική δημόσια υγεία και περίθαλψη με αξιοπρέπεια για τους πιο ευάλωτους!

Τις προτάσεις της Ν.Δ. και τις απόψεις του για «τη δημιουργία ενός νέου συστήματος δημόσιας υγείας και περίθαλψης στη χώρα, το οποίο θα έχει ως βασική κατεύθυνση την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών σε όλους τους ασθενείς και θα δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στην φροντίδα των ευάλωτων», ανέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός στην διάρκεια επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός συναντήθηκε τόσο με τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, όσο και με εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, επισήμανε πως «αναμένεται να σηματοδοτήσουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στον τόπο, εφόσον όπως δείχνουν τα πράγματα οι Έλληνες δώσουν εντολή διακυβέρνησης στη Ν.Δ. και χρίσουν νέο πρωθυπουργό τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Κωτσός πρόσθεσε ότι «από την επόμενη κιόλας ημέρα θα προχωρήσουν πολλές απολύτως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και μια από αυτές θα αφορά στον τομέα της Υγείας που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

«Συγκεκριμένα – υπογράμμισε ο ίδιος – η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών, πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη, πλήρη αξιοποίηση της πληροφορικής και της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και καλή εξυπηρέτηση του πολίτη με προτεραιότητα στις πιο ευαίσθητες ομάδες. Καθιερώνουμε λοιπόν ένα νέο, οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες, που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.  Με ενημέρωση των πολιτών (μέσω SMS ή email) για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, και αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές. Επεκτείνουμε τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες. Καθιερώνουμε ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες (ΑΜΕΑ, πολίτες άνω των 65 κ.λπ.). Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ΑΜΕΑ, ασθενείς με καρκίνο κ.α.). Δίνουμε τη δυνατότητα για ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού.Ενισχύουμε τα νοσοκομεία, με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και προχωρούμε στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων. Μειώνουμε τις ουρές παντού με αξιοποίηση της τεχνολογίας και αναβάθμιση των κέντρων υγείας. Εισάγουμε επαγγελματικό μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία. Αξιοποιούμε παντού τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και τα αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα, με αξιοποίηση τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τηλεφωνική γραμμή 24ωρης ιατρικής υποστήριξης και καθοδήγησης από ειδικούς κ.λπ. Δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς να αξιολογούν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Καταρτίζουμε σχέδιο για τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κατά 45%».

Ο κ. Κωτσός εξέφρασε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας την αμέριστη συμπαράστασή του στο τεράστιο έργο που επιτελούν, διότι – όπως είπε –, υπερβάλλοντας εαυτούς, καταφέρνουν και καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις πολλές ανεπάρκειες του σημερινού συστήματος υγείας, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την παροιμιώδη διαχειριστική και διοικητική ανικανότητα της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.