- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός σε Ι. Στουρνάρα: Οι τράπεζες πρέπει να ξεπεράσουν τα φοβικά σύνδρομα της κρίσης!

Το Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν την πορεία της Ελληνικής οικονομίας και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Καρδιτσιώτη πολιτικό να εκφράζει την ανάγκη ο τραπεζικός κλάδος να ξεπεράσει τα οποιαδήποτε φοβικά σύνδρομα της βαθιάς κρίσης που βίωσε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια και να «ανοιχθεί» περισσότερο σε συνεργασίες με επιχειρηματίες, αλλά και στους απλούς πολίτες.

Όπως τόνισε ο κ. Κωτσός, «οι τράπεζες παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα και στην εμπέδωση στην Ελληνική κοινωνία του αισθήματος οικονομικής ασφάλειας και προόδου.Εφόσον λοιπόν τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και οι πρόσφατες σημαντικές αναβαθμίσεις των Διεθνών Οίκων Αξιολόγησης συνηγορούν στην άποψη ότι η χώρα έχει ξεπεράσει τους συστημικούς κινδύνους του παρελθόντος, τότε τα τραπεζικά ιδρύματα θα πρέπει να αλλάξουν την δύσπιστη στάση τους απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο και στους ιδιώτες. Εάν δεν το κάνουν γρήγορα, τότε η αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η εθνική οικονομία για να αφήσει οριστικά πίσω της την περίοδο της ύφεσης, θα καθυστερήσει αρκετά».

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας έδειξε κατανόηση στις εκκλήσεις του κ. Κωτσού, τόνισε πως ηελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι το κλίμα στις διεθνείς αγορές έχει αλλάξει εμφανώς προς το καλύτερο. Αυτό που πλέον όλοι περιμένουν – πρόσθεσε – είναι η θετική πορεία της χώρας να μετουσιωθεί σε νέες επενδύσεις που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τους αναπτυξιακούς δείκτες της και θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην εθνική οικονομία.

Οι κ.κ. Κωτσός και Στουρνάρας συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή και συνεργασία το επόμενο διάστημα για την εξέταση οικονομικών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.