- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Κωτσός: Στεγαστική συνδρομή στους πληγέντες από κατολισθήσεις στην Τ.Κ. Βατσουνιάς

Το 2018 ο Δήμος Μουζακίου επί θητείας τουτότε Δημάρχου και νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κωτσού και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Tεχνικογεωλογική έρευνα οριοθέτησης πληγείσας περιοχής στη θέση «Συκιά» Τ.Κ. Βατσουνιάς, του Δήμου Μουζακίου από τις κατολισθήσεις του 2018».

Σε επαφή που είχε ο κ. Κωτσός με το Ι.Γ.Μ.Ε. για το έργο, τον ενημέρωσαν ότι επίκειται η έκδοση των αποφάσεων από τη ΛΑΕΦΚ (Γενική Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) και από τα αρμόδια υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών, για να χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή στους πληγέντες.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική εξέλιξη ο Βουλευτής δήλωσε:

«Με επιτυχία προχωρούν οι διαδικασίες για έκδοση της απόφασης από τη ΛΑΕΦΚ (Γενική Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) και της αντίστοιχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή στους πληγέντες για την αποκατάσταση των κτιρίων τους στην επηρεασθείσα περιοχή λόγω κατολίσθησης. Η σύμβαση που είχαμε υπογράψει με το Ι.Γ.Μ.Ε. αφορούσε τη διεξαγωγή έρευνας για οριοθέτηση πληγεισών περιοχών, ή αυτών που κινδυνεύουν από επέκταση των εκδηλωθεισών αστοχιών από τα τελευταία (Φεβρουάριος 2018), φυσικά καταστροφικά φαινόμενα σε τμήμα της Τ.Κ. Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου. Είμαστε πιά στην ευχάριστη θέση να αναμένουμε σύντομα την στεγαστική συνδρομή προκειμένου να μπορέσουν οι πληγέντες στην εν λόγω Τοπική Κοινότητα να αποκαταστήσουν τις περιουσίες τους».